Horst Seehofer: nem bírunk a betolakodókkal

Németország az eddig követett politikával nem tudja megoldani a menekültek beáramlásával keletkezett problémákat, „ez így nem fog sikerülni” – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban, szembehelyezkedve Angela Merkel kancellár minap ismét megerősített álláspontjával, miszerint “sikerülni fog” („wir schaffen das”), Németország megbirkózik a menekültválsággal, és az iszlamista terrorizmussal is.

Magyar Menedék - Tepe

Az Angela Merkel vezette jobboldali CDU bajor testvérpártja, a CSU elnöke elmondta, hogy a tartományi kormány szombaton véget ért tanácskozásán a biztonsági szervektől számos elemzést kapott, amelyek azt mutatják, hogy „a problémák súlyosak”, ezért a„biztonság területén jobban kell teljesítenünk”.

Hangsúlyozta, hogy nem erősödhet fel ismét a migránsok beáramlása, a tavalyi helyzet„semmiképpen nem fordulhat elő” megint, ezért „felső határt” kell bevezetni, legfeljebb évi „200 ezer menekültet” szabad befogadni. Azt is sürgette, hogy alkotmánymódosítással szélesítsék a német hadsereg (Bundeswehr) belföldi bevetésének lehetőségét.

Horst Seehofer szombaton a kormány tanácskozása után tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a „legjobb akarattal” sem tudja magáénak érezni Angela Merkel meggyőződését a problémákkal való sikeres megbirkózásról, és ugyan „fair” kapcsolatra törekszik a kancellárral, de nem akarja „valótlansággal” hitegetni a közvéleményt. A menekültek ügyét a terrorveszéllyel közvetlenül összekapcsolva hangoztatta, hogy csak a bevándorlás korlátozásával lehet gondoskodni a biztonságról.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »