Horrorfilmért őrülnek meg az amerikaiak

Horrorfilmért őrülnek meg az amerikaiak

A Démonok között 2. című horrorfolytatás vette át a vezetést a hétvégén az észak-amerikai kasszasikerlistán: a filmre 40,4 millió dollárért (11,2 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A Warner Bros. filmjében ismét Vera Farmiga és Patrick Wilson nyomoz paranormális jelenségek után. Az első epizód, amelyet 2013-ban mutattak be, ugyancsak James Wan rendezésében, hajszálnyival jobban debütált, és globális forgalmazása végül 319 millió dolláros bevétellel zárult.

A második helyet a Warcraft: A kezdetek című, videojátékból született látványos produkció szerezte meg 24,4 millió dolláros (6,7 milliárd forintos) bevétellel. A Universal és a Legendary stúdió együttműködésével 160 millió dollárból (44,3 milliárd forintból) készült film az Amerikán kívüli piacon eddig 185,8 millió dollárt (51,5 milliárd forintot) hozott.

A Szemfényvesztők 2. című Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo és Woody Harrelson főszereplésével forgatott produkció 23 millió dolláros (6,3 milliárd forintos) jegyeladással mutatkozott be Észak-Amerikában. Az eredeti film premierhétvégéjén majdnem 30 millió dollárral kezdett, és összbevétele végül elérte a 351,7 millió dollárt.

A Tini Nindzsa Teknőcök 2. – Elő az árnyékból, amely az elmúlt hétvégén még a kasszasikerlista élén végzett, ezúttal péntektől vasárnapig 14,8 millió dollárt (4,1 milliárd forintot) keresett a mozikban. Az X-Men: Apokalipszis pedig 10 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) lett ötödik a hétvégi amerikai toplistán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »