Horogkeresztet festettek a debreceni Nagytemplomra

Ismeretlen tettes vagy tettesek fordított keresztet, valamint horogkeresztet festettek a debreceni Nagytemplomra – tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Dobó Dénes elmondta: csütörtök délben a Nagytemplom egyik lelkésze tett bejelentést az esetről. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen tettes vagy tettesek azonosítása és felkutatása érdekében.

A Debreceni Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozók megkezdték a közelben lévő térfigyelő kamerák felvételeinek elemzését – tette hozzá a szóvivő.

Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármestere az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, elítéli és felháborítónak tartja, hogy vandálok horogkeresztet festettek a város ikonikus épületére. Debrecen büszke arra, hogy a vallási felekezetek egyetértésben végzik tevékenységüket, egymást tisztelve szervezik híveik hitéletét – fogalmazott.

„Nem tűrjük, hogy alattomos vagy rossz szándékú emberek ezt a békés viszonyt rombolják, és nem tűrjük, hogy bárki a fasizmus jelképeivel megmérgezze Debrecen városának békés légkörét” – írta közleményében a polgármester.

A horogkeresztről készült felvételt a Haon.hu-n tekintheti meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »