Horogkereszt alakú gumiabroncs-ugrálón játszhatnak a marosvásárhelyi gyerekek – de már nem sokáig

Horogkereszt alakú gumiabroncs-ugrálón játszhatnak a marosvásárhelyi gyerekek – de már nem sokáig

Horogkereszthez hasonló mintát alakítottak ki gumikerekekből a marosvásárhelyi Somostető egyik játszóterén. A városháza illetékese szerint puszta véletlen.

A Somostető átalakítása nyomán a kötélpályát a sporteszközök szomszédságából átköltöztették az állatkert bejáratához. A terepet az elmúlt hetekben egyengették, az eszközöket felszerelték a fákra. Használt gumiabroncsokból egy akadálypályát is kialakítottak, amely a fák között vezet.

A Dan Masca által Facebookon közzétett fotón az látszik, hogy a gumiabroncsokból horogkereszthez hasonló mintát alakítottak ki.

A marosvásárhelyi városháza Somostetőért is felelős igazgatója, Mircea Moldovan a Székelyhon érdeklődésére azt mondta, hogy a szóban forgó kötélpálya nem a városhoz tartozik. Hozzátette, a polgármesteri hivataltól független szervezet szerelte fel, és önkéntesei működtetik, de mindenképpen szólni fog nekik, hogy "figyeljenek oda" a gumiabroncsok elhelyezésére.

Később az igazgató visszahívta a lapot, s elmondta, hogy felment a helyszínre jobban szemügyre venni az egyesekben megütközést keltő mintát, ám véleménye szerint csak belemagyarázva néz ki horogkeresztnek, mert egyik helyen másfelé fordul a minta szára, és csakis a téren lévő fák miatt lett ilyen az alakzat. Hozzátette, ettől függetlenül mindenképp szólni fog a szervezetnek, hogy másképp alakítsák ki az akadálypályát – számol be a híroldal.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »