Hornyákék otthonában sem tudott nyerni a Fradi, ötöt vágott a Fehérvár Újpesten

Hornyákék otthonában sem tudott nyerni a Fradi, ötöt vágott a Fehérvár Újpesten

Az OTP Bank Liga 17. fordulójával kezdetét vette a tavaszi idény, melynek szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek meg. Vasárnap további három találkozóra kerül sor, a címvédő Ferencváros a DVTK elleni vereség után a köbölkúti Hornyák Zsolt vezette Puskás Akadémia otthonában sem tudott nyerni, így a Fehérvár csökkentette hátrányát.

A listavezető és a címvédő Ferencváros a hétközi hazai vereség után, ezúttal idegenben a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára. A forduló rangadójának kikiáltott mérkőzést nagy iramban kezdték a csapatok. A címvédő Ferencváros előtt akadtak komoly lehetőségek, de hiába járt Tokmac a legközelebb a gólhoz, a léc megmentette a hazaiakat a góltól.

Ezt követően a hazaiak is megvillantak Mance ziccerét Dibusz védte nagy bravúrral. Az első játékrész hajrájában a felcsúti együttes megszerezte a vezetést Slagveer révén. A köbölkúti Hornyák Zsolt által edzett felcsútiak kis híján kétgólos előnnyel mehettek a szünetre, de Dibusz újabb nagy védéssel akadályozta meg az újabb felcsúti gólt.

Fordulást követően a zöld-fehérek komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében és komoly nyomást helyeztek a hazai kapura, mégis a Puskás Akadémiának volt lehetősége az újabb gólra, Kiss próbálkozását blokkolta Blazic. A Fradi játékosai ezek után is nagy fölényben futballoztak és Tokmac előtt adódott újabb ziccer, de ez is kimaradt. A találkozó izgalmas hajrát tartogatott, kilenc perccel a vége előtt Uzuni egy gyönyörű szabadrúgásgóllal egalizált. A mérkőzés legvégén még ott volt a lehetőség a Ferencváros előtt, hogy akár megnyerje a találkozót, de nem sikerült begyötörni a győztes gólt. Hornyák Zsolt a kezdőben számított ipolysági játékosára Urblík Józsefre, aki végig a pályán volt a döntetlenre végződő összecsapáson.

A felcsútiak felvidéki mestere Hornyák Zsolt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, a Ferencváros ellen a döntetlen is jó eredménynek számít, de sajnálja, hogy nem tudták megnyerni a mérkőzést.

Hírdetés

– nyilatkozta a mérkőzést követően Hornyák Zsolt, olvasható az nemzetisport.hu-n.

A Ferencváros legnagyobb riválisa a MOL Fehérvár kihasználta a zöld-fehérek pontvesztését és kiütéses győzelemmel csökkentette hátrányát. Márton Gábor együttese az Újpest otthonában gálázott és ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt.

A lila-fehéreknek nem sok esélye volt, hiszen már az első 20 percben eldőlt a mérkőzés, Bamgboye duplájával gyorsan kétgólos előnybe kerültek a fehérváriak. A vendégek végig domináltak, az Újpest csak elvétve tudott kijönni a Fehérvár szorításából.

A második félidőben, újabb gólokban is megmutatkozott a két csapat között lévő tudásbeli különbség és a Fehérvár remekül használta ki ezeket a lehetőségeit.

Az 55. percben előbb Zivzivadze talált be, majd a csereként pályára lépő Petrjak növelte a vendégek előnyét. Az újpestiek mestere Michael Oenning hármas cserével próbálta rendezni a sorokat, de a Fehérvár újabb gólt szerzett a hajrában. A végeredményt a szintén csereként pályára lépő Nemanja Nikolics állította be a 81. percben.

Kiütéses ötgólos győzelmével a Fehérvár hét pontra csökkentette hátrányát a címvédő Fradival szemben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »