Hordószónokok '56 fényéről

Hordószónokok '56 fényéről

Ma ismét ott tartunk, hogy az egyetemisták, az utca emberei szembeszegülnek a zsarnok hatalommal, mert ugyanúgy, ahogy akkor, most sem kérnek az elnyomásból, nem kérnek a diktatúrából, nem kérnek a központosított gondolkodtatásból és nem kérnek a sokszorosított propagandavéleményből.    

A zsarnok nem csak a múltban létezett, hanem ma is itt van velünk, aki nem akasztat, hanem kirúgat és ellehetetlenít.

Varju László (DK)

1956-ban a forradalmárok nemet mondtak a félelemre, a forradalom is azért tört ki, mert az emberek már nem féltek a hatalomtól, október 23-án félnivalója csak a hatalom embereinek volt. A mai hatalom semmi mástól nem fél, csak a hatalma elvesztésétől, annak rendeli alá minden cselekedetét, hogy még négy évig gyűjtse azt a pénzt, amiből még több hatalmat vesz.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd)

Ma nem a fegyverekkel, hanem egy aljas, sunyi elnyomással szemben küzdenek a negyedik magyar köztársaság megteremtéséért. A mai elnyomás nem idegen tankokra, hanem a magyar emberektől ellopott pénzre és az illegitim módon megszerzett hatalomra támaszkodik.

Tordai Bence: (Párbeszéd)

A köztársaság, amelyért az ’56-os hősök is harcoltak, kilenc éve eltűnt hazánk nevéből, és tíz éve már, hogy fokozatosan eltűnt a hétköznapjainkból is.

Ragaszkodni kell ahhoz a hithez, hogy nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem csakis az, aki képes egyesíteni, közösséget teremteni.

Hírdetés

Karácsony Gergely (Párbeszéd)

A magyar nép ma csendes szabadságharcot vív, az elnyomó hatalom neve pedig Fidesz.

Tóth Bertalan (MSZP)

 

AZ MTVA tevékenysége végtelenül káros az egész magyar közösség számára, és gyűlöletet keltenek több mint 100 milliárd forintból nap mint nap. Beszélt arról is, hogy a rendőrök alig akarták beengedni a tüntetésre. A szabad és tisztességes választások elemi feltétele, hogy legyenek viták anélkül, hogy elvitatnák tőlünk a nemzethez való tartozás jogát és a hazaszeretetünket csak azért, mert mást gondolunk a világról, mint ők.

 

Szél Bernadett (független?)

 

A hatalom piszkos csizmája berúgta a közmédia, az SZFE és a Kúria ajtaját is, és megszüntették a sajtószabadságot.

 

Hadházy Ákos (független?)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »