Hóra és ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hóra és ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Nyolc megyére (Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém) ónos eső veszélye miatt, három megyére (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala) pedig havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint szerdán hajnalban délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely elsősorban a Dunántúlt fogja érinteni.

A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben reggel a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

Hírdetés

http://mno.hu/

Hajnaltól kora délutánig az Alpokalján intenzív havazás valószínű, mely során akár 10-15 centiméter nedves, úgynevezett tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

http://mno.hu/

A nap folyamán többnyire borult lesz az ég, de a Dunától keletre lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »