Hölvényi: a Brexit óriási eredmény Európának

Több száz milliárd forinttól esne el Magyarország, ha Soros György amerikai üzletember javaslatának megfelelően Brüsszel megkurtítaná a kohéziós alapokat – jelentette ki Hölvényi György, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy mindennek milyen hatása lenne, azt válaszolta: beruházások maradnának el és veszélybe kerülne a munkahelyteremtés.

Beszélt arról is, pontosan nem tudja, hogy ki javasolta Soros György költségvetési bizottsági meghallgatását, de ezt egyébként szinte bárki megteheti. Úgy vélte: Soros György mindenképp egy olyan ember, akinek hangja van, noha ez szélsőségesen negatív.

Mint fogalmazott: létezik egyfajta „sorosizmus”, ami egy ember alkotása hatalmas pénzekkel. Ebben más is kedvezményezett, ezért szívesen egyetért vele. Olyan gondolkodást képvisel, mellyel más világban akar befolyást szerezni, és ebből meglenne a maga haszna. Ezért méltó arra, hogy nagyon komolyan odafigyeljünk rá kora ellenére is. Bár ne legyünk naivak, azért ez egy nagyon komoly csapatmunka – szögezte le.

Szólt arról is, hogy szerinte a Brexit sokkja sok embert kijózanít. Az európai országok együttműködésére szükség van, de az álmok után a brit népszavazás az elgondolkodást jelenti, mi az, amit elrontottunk. (…) Az Egyesült Államok-szerű Európa remélhetőleg lekerül a napirendről. És akkor a Brexit minden nehézsége ellenére óriási eredményt hozott Európának – hangoztatta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »