Holtan találták Argentínában Juan Heraldo Viroche-t, a kábítószer-kereskedelem ellen küzdő papot

Holtan találták Argentínában Juan Heraldo Viroche-t, a kábítószer-kereskedelem ellen küzdő papot

Juan Heraldo Viroche nevét sokan ismerték Argentínában, elkötelezett küzdelmet folytatott a kábítószer-kereskedelem ellen. Október 5-én találtak rá a holttestére otthonában.

A 46 éves plébánosra a lakásában találtak rá Nuestra Señora del Valle de la Florida városban, amely hetven kilométernyire fekszik Buenos Airestől. Energikus, tettre kész ember volt, aki bátran szembeszállt a kábítószer-kereskedő bandákkal.

A drogfüggőségben szenvedők lelkipásztori ellátására létrehozott püspöki bizottság rövid közleményt adott ki, amelyben tájékoztatott arról, hogy a plébánost és munkatársait már többször megfenyegették a drogkereskedő csoportok. Juan atya életét a kábítószer-kereskedelem elleni harcnak szentelte, nyíltan beszélt erről egyházközségében és másutt is. Maga köré gyűjtötte a fiatalokat, hogy kimentse őket a helyi drogbandák vonzása alól.


Az argentin püspöki konferencia fájdalmának és megdöbbenésének adott hangot Nuestra Señora del Valle de la Florida város plébánosa halála kapcsán. Csatlakoznak az egyházmegye érsekének kéréséhez, hogy mihamarabb tisztázzák halálának körülményeit. Kifejezik együttérzésüket Viroche atya családjával, a plébánia híveivel és Tucuman egyházmegyével.


A helyi hatóságok öngyilkosságra gyanakszanak, mert a ház ajtaja belülről zárva volt, amikor rátaláltak, és nem találtak külsérelmi nyomokat a holttesten. A helyi hívek azonban nem hisznek ebben, tüntetéseket szerveznek, amelyeken követelik az ügy kivizsgálását, a körülmények tisztázását.

Forrás: Avvenire.it; Vaticaninsider.it

Fotó: Avvenire.it; News.va

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »