Holnap nyitja meg kapuit az első Pozsonyi Októberfest

Ismerje meg a régió sörfőzdéit, kóstoljon meg tradicionális ételeket, hallgasson hazai zenekarokat – ezekkel a szavakkal csalogatja a látogatókat a holnap kezdődő Pozsonyi Októberfest. A különleges eseményt először szervezi meg a város, ráadásul a résztvevők szombaton barangolhatnak Pozsony kivilágított belvárosában a “Fehér éjszaka” során.

 

Pavol Frešo, Pozsony megye ispánjának elmondása szerint próbálnak a városba sok új dolgot behozni, amely kapcsolatban van a gasztronómiával, a barátokkal, családdal ,vagy ismerősökkel való közös pihenéssel, kikapcsolódással. Pont ez a kikapcsolódás a fiatalok körében nagyon népszerű, a minőségi sör iránt pedig érdeklődnek az emberek. Ezért is próbálnak ebből tradíciót csinálni és remélik, hogy az első év sikeres lesz.

 

 

A Pozsonyi sörfesztivál a főváros  pozsonyligetfalui  partján (Tyršovo nábrežie) várja az érdeklődőket, most 12 hazai sörfőzdével, hat vándorfőzdével és a mini-sörfőzdék között is találnak majd további hat vendéglátót, egyenesen Csehországból.

 

A külföldi sörgyárak és az üveges sörök széles választéka péntek déltől lesz elérhető a “Sörparadicsom” nevű sátorban. Természetesen alkoholmentes italokkal is várják az autóval érkezőket, de borokból válogathatnak majd azok is akik nem szerelmesei az aranyszínű nedűnek. A mulatság szombat éjszaka ér majd véget.

 

 

Bratislava Region Tourism társaság igazgatója, Lukáš Dobrocký ismertette a rendezvény további különleges programjait is. A megye egy különleges disznótort is szervez, mint minden éven.  Ez azt jelenti, hogy a sörkóstolás mellett különböző gasztronómiai sátrak lesznek felállítva, ahol az őszi szezonnak megfelelő specialitásokat kóstolhatnak a látogatók.

 

A kulturális programok sem maradnak ki a rendezvényből, a koncertek mellett a nagy érdeklődésnek örvendő pozsonyi “Fehér éjszaka” is itt veszi majd kezdetét. Természetesen nem hiányozhatnak majd a vásári standok sem, de régi motorkerékpárok találkozója és régiségek börzéje is megrendezésre kerül.

 

A pozsonyi régió nagy népszerűségnek örvend a kül- és belföldi turisták körében, köszönhetően érdekes programjainak és rendezvényeinek. 2016 első félévében Pozsony megyének 606 153 látogatója volt, amely 16,71 százalékos növekedést jelent a 2015-ös időszakhoz képest.

Körkép.sk
képek: Bratislavský samosprávny kraj


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »