Holnap lesz a harag napja Ciszjordániában

Holnap lesz a harag napja Ciszjordániában

Csütörtökön tizenkettedik napjába lépett a biztonsági megfontolásokból fogva tartott palesztin rabok éhségsztrájkja az izraeli börtönökben. Az elmúlt napokban több tucat felvonulással és tüntetéssel álltak ki mellettük a palesztinok, és péntekre meghirdették a “harag napját”, amelyen ismét tüntetések és tiltakozások várhatók szerte Ciszjordániában.

A Háárec című lap értesülése szerint a múlt hét végén a Hamász szervezethez tartozók szinte mind abbahagyták a sztrájkot, de az újabb csatlakozások nyomán jelenleg is 1200 és 1500 között lehet az étel fogyasztását elutasítók száma – az alacsonyabb számot az izraeli börtönhatóság, a magasabbat a palesztin foglyok szövetsége jelentette.

Hírdetés

A börtönökben a hatóságok az éhségsztrájkra válaszul megszakították a sztrájkolók kapcsolatát a külvilággal: nem nézhetnek televíziót és nem olvashatnak újságokat, elkobozták rádióikat és többnyire megtiltották találkozóikat ügyvédeikkel.

Az elmúlt napokban több tucat felvonulással és tüntetéssel álltak ki mellettük a palesztinok, és péntekre meghirdették a “harag napját”, amelyen ismét tüntetések és tiltakozások várhatók szerte Ciszjordániában.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »