Hollywoodba is beszivárgott a Trump-mánia

Hollywoodba is beszivárgott a Trump-mánia

Egyre többen kedvelik a hollywoodi konzervatívok közül az ingatlanmágnást, de sokan nem vállalják fel ezt nyíltan.

Nincsenek sokan az amerikai film- és sorozatiparban, akik magukat konzervatívként vagy függetlenként határoznák meg, ám közülük egyre többen sorakoznak fel az ingatlanmágnás egykori valóságshow-hős Donald Trump mögött – írta pénteken a The Hollywood Reporter. A lap szerint egy nem ismert Los Angeles-i helyszínen kétszáz republikánus és független gyűlt össze, hogy megnézzék a republikánus elnökjelölt-aspiránsok tévévitáját. A meghívásos vendéglistán híres színészek és stúdiómunkások egyaránt szerepeltek a cikk szerint.

A Hollywood Reporter beszámolója szerint a kevés hollywoodi konzervatív közül sokan Trumpot olyan jelöltnek látják, aki egy közülük, mivel az ingatlanmágnásnak saját tv-műsora volt és producerként is tevékenykedett. Akadnak Cruz-rajongók is: Glenn Beck rádiós például azt mondta, akkor sem szavazna Trumpra, ha ő nyeri a republikánus előválasztást. Lionel Chetwynd író-producer is Cruzra voksolna, szerinte egyébként a liberális hollywoodiak Trumpot vagy viccnek gondolják, vagy Hitlert látják benne – míg Cruzban Himmlert. Volt, aki komoly kritikaáradatot zúdított a nyakába Cruz támogatása miatt: Caitlyn Jenner egykori olimpiai aranyérmes, majd nemet váltott tévésztár ilyen.

Rejtőzködő Trump-hívők

„Minden Cruz- és Rubio-szavazóra tíz Trumpra voksoló jut” – mondta a lapnak egy konzervatív hollywoodi üzletember, akinek sok ügyfele van a filmiparból. Állítása szerint kliensei többsége demokrata, a Sanders-hívők figyelmét pedig mindig felhívja arra, hogy a szocialista politikus 92 százalékos adót vetne ki a gazdagokra, így a hollywoodiak vagyona megcsappanna.

A cikkben ismert hollywoodiakat is felsorolnak, akik republikánus szavazók: Jon Voight színész március 8-án jelentette be, hogy Trumpot támogatja, annak ellenére, hogy lánya, Angelina Jolie demokrata érzelmű. Ted Nugent és Kid Rock zenészek, Alec Baldwin és Robert Davi színészek, valamint a Kacsadinasztiából ismert valóságshow-hős, Willie Robertson is Donald Trumpra szavaz. A továbbiakat nehéz meghatározni, Bret Easton Ellis, az Amerikai psycho írója február 21-én arról értekezett a Twitteren, hogy meglepte, amikor asztaltársasága többsége bejelentette, hogy a milliárdosra szavazna, de szerinte ezek az emberek nyilvánosan sosem fogják felvállalni, hogy Trump-hívők.

Trump egyébként már tavaly elkezdte puhítani Hollywoodot, júliusban azt mondta a The Hollywood Reporternek, hogy szerinte a helyi liberálisok is őt támogatják a háta mögött. Őt segíti a botrányos kijelentéseiről elhíresült tévés, Ann Coulter, aki szerint Hollywood nem működhet kétmillió illegális migránssal a környéken – ellenük viszont fellépne Donald Trump.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »