Hollywood reszket az MSZP-től

Miután szerdán lejárt a vasárnapi boltzárra vonatkozó népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtésének határideje, a szocialistáknak 3 napjuk van, hogy megsemmisítsék az aláíróíveket. Ezt végrehajtják ugyan, de a pártvezetés további csatákra készül a vásárlás szabadsága és a vasárnapi bérpótlék kérdésében.

Mivel a Kúria döntése nyomán a kormánypártok áprilisban visszavonulót fújtak a vasárnapi boltzár kérdésében, Tóbiás József, az MSZP azóta menesztett elnöke bejelentette, hogy pártja folytatja az aláírások gyűjtését, mert szerintük a kormány nem tett le arról, hogy ismét bevezesse az intézkedést. Május közepén azonban Gőgös Zoltán, a szocialisták elnökhelyettese már arról számolt be, hogy két-három héttel korábban felhagytak e tevékenységükkel.

A begyűjtött aláíróívek leadásának törvényi határideje szerdán lejárt, így az MSZP-nek három napja van, hogy megsemmisítse azokat. Nyakó István, az MSZP Kommunikációs vezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a dokumentumok megsemmisítéséről jegyzőkönyvet vesznek fel, és hogy a kormánypártok ne hazudhassanak adatbázis-frissítést, filmfelvétel is készül az iratok kimúlásáról. (…)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »