Hollandia megszünteti a távolságtartást, de bevezeti a COVID-igazolványt a kávézókban és a mozikban is

Hollandia megszünteti a távolságtartást, de bevezeti a COVID-igazolványt a kávézókban és a mozikban is

Nyitókép: Reuters

Hollandiában szeptember 25-től nem kell betartani a 1,5 méteres fizikai távolságot, viszont ettől a dátumtól kezdve minden 13 év feletti személynek COVID-igazolványt vagy negatív tesztet kell felmutatnia a moziba, színházba, koncertterembe, kávézóba vagy a bárba való belépés előtt.

A DutchNews.nl hírportál szerint ezek az információk a kormánykabinetből szivárogtak ki. A legújabb járványellenes óvintézkedéseket Mark Rutte holland kormányfő és Hugo de Jonge egészségügyi miniszter kedd este fogják bejelenteni.

Hírdetés

Ugyanezen hírforrás szerint a tömegközlekedésen továbbra is kötelező lesz a maszkviselés, de a fel- és leszállóhelyeken már nem kell maszkot hordani. A futballstadionokban már nem lesznek létszámkorlátozások, viszont a szurkolóknak a mérkőzés kezdete előtt igazolást kell felmutatniuk arról, hogy be vannak oltva, vagy rendelkeznek negatív teszteredménnyel. Az éjszakai klubok továbbra is zárva maradnak, mivel minden telephelyet legkésőbb éjfélkor be kell csukni.

Hollandiában egyelőre ingyenesek azok a koronavírus-tesztek, amelyeket tömegrendezvényeken való részvételhez kell csináltatni, viszont a miniszterek javaslata alapján szeptember végétől fizetőssé tennék a tesztelést, ezzel is oltásra buzdítva az embereket.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »