Hollande: Franciaország háborúban áll

Francois Hollande szerint még sosem volt ennyire súlyos az iszlamista fenyegetés Franciaország és az EU számára. A francia elnök szerint az országa háborúban áll, de ezt meg fogják nyerni.

Az iszlamista fenyegetés még sosem volt ennyire súlyos Franciaország és az Európai Unió számára, mint most – jelentette ki Francois Hollande francia elnök kedden, miután két, az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődő merénylő megtámadott Normandiában egy katolikus templomot, majd megöltek egy idős papot.

z állami televízió által közvetített beszédében a francia államfő rámutatott: az iszllám terrorizmus elleni harc bel- és külföldön is hosszúnak ígérkezik.

“Ez a fenyegetés sosem volt nagyobb Franciaország és Európa számára, mint most.A kormány teljes mértékben eltökélt, hogy legyőzze a terrorizmust” – hangsúlyozta.

Beszédében Hollande elmondta: “a normandiai templom elleni támadás, a katolikus pap megölése a köztársaság megszentségtelenítését jelentette”.

A francia elnök hangsúlyozta: “az ország háborúban áll, majd felszólította a franciákat, hogy maradjanak egységesek, és ne forduljanak egymás ellen.”

“A terroristák meg akarnak osztani minket, éket akarnak verni közénk és egymás ellen akarnak fordítani bennünket” – jelentette ki.

Hollande azt is hozzátette, hogy Franciaország több biztonsági intézkedést eszközölt, mint modern történetében eddig valaha. Ugyanakkor hangsúlyozta, mindez nem korlátozza a szabadságjogokat és nem csorbítja a demokráciát.

“Meg fogjuk nyerni ezt a háborút” – fogadta meg a francia elnök.

Hollande az események miatt lemondta szerdára tervezett prágai látogatását.

Rovatok: KülföldTelepülés: FranciaországCímkék: François Hollande, Franciaország, terrorizmus, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »