Hölgyek bírálják az Orbán-beszédet

Együtt: a kormány tartsa bent Magyarországot az EU-ban!

Az Együtt azt várja a kormánytól, hogy a pozsonyi EU-csúcson olyan tervekkel álljon elő, amelyek valóban megoldást jelentenek Európa és Magyarország problémáira, amelyek bent tartják Magyarországot az Európai Unióban.

Az ellenzéki párt politikusa, Szelényi Zsuzsanna hétfői budapesti sajtótájékoztatóján    Orbán Viktor parlamenti felszólalására reagálva azt mondta, a miniszterelnöknek nincsen pozitív forgatókönyve Európa jövőjéről.

Magyarország nem tartja be a demokratikus játékszabályokat. Orbán Viktor nyilvánosan hülyézi azokat, akikkel egy asztal körül ül Brüsszelben és akikkel meg kellene állapodnia Európa jövőjéről – értékelt a független képviselő, hozzátéve: a miniszterelnök eközben “kitárulkozik” olyan keleti vezetőknek, akik nem európai játékszabályok szerint játszanak, csak az erő nyelvén értenek.

Szelényi Zsuzsanna azt is mondta, a magyar kormányfőt “sok esetben az orosz logika irányítja”, túl sokszor tűnik úgy, hogy Magyarország “más kezek akarata szerint működik”.

Miközben Orbán Viktor csak a renacionalizációról képes beszélni, Magyarországnak arra lenne szüksége, hogy minél több európai projektben vehessen részt – jelentette ki Szelényi Zsuzsanna, az ország szempontjából fontosnak nevezve a közös európai külpolitikát és határvédelmet, a versenyképes európai gazdaságot, a közös európai pénzt, valamint a migrációs problémák megoldásában való részvételt.

PM: Orbán Viktor parlamenti felszólalásának semmi köze a valósághoz

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásának semmi köze nem volt a magyar valósághoz.

Szabó Tímea sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánytól elvárták volna, hogy legalább minimálisan szembenézzen az elmúlt két év kudarcaival. Szerették volna, ha Orbán Viktor elmondja, hogyan vált az egykori konzervatív, polgári értékeket képviselő Fideszből egy “kabriókultúrát képviselő kormány” – tette hozzá.

A PM szerette volna, ha a miniszterelnök beszélt volna arról, hogy miközben gyermekek százezrei éheznek, orvosok és nővérek hagyják el az országot, Matolcsy György jegybankelnöknek havi ötmilliós fizetése van és úgy látszik, hogy már “a haverokat és a szeretőket is közpénzből pénzeli a kormány” – folytatta a független képviselő, tovább hiányolva, hogy nem volt szó az egészségügy és az oktatás válságáról, az önkormányzati dolgozók tervezett sztrájkjáról.

Szabó Tímea arra kért minden szavazót, hogy október 2-án ne vegyen részt a kvótareferendumon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »