Hogyan tereld jó irányba a látogatóidat? (x)

Hogyan tereld jó irányba a látogatóidat? (x)

Emlékszel olyan jelentre filmekből, amikor valaki egy zárt ablak mögül próbál kiabálva instruálni egy kint rekedt személyt? Általában ez a manőver nem jön be.

Nos, sok vállalkozás bukik el ott, hogy a honlapjukra látogató emberekkel igazán nem tudnak mit kezdeni. Vagy a zárt ablak mögül kiabálnak, azaz rossz stratégiát választanak, vagy egyszerűen lesz, ami lesz alapon hátradőlnek.

Az első és legfontosabb, hogy megértsük, minden látogatóért fizetünk, vagy hirdetés formájában vagy pedig saját munkaerőnkkel, alkalmazottaink munkaidejével.

Ha már eljut egy látogató a honlapunkra, ne engedjük el vásárlás, sőt még nagyobb értékű vásárlás nélkül. Egyetértünk?

Amennyiben úgy érzed, eszköztelen vagy a vásárlókért vívott harcban, kövesd a Klikkmarketing konverziónövelő tanácsait!

Popupok, amelyek mutatják az utat

Az internet hőskorában boldog boldogtalan felugró ablakokat helyezett el a honlapjára, legtöbbször teljesen értelmetlenül. Azonban a fejlődésnek köszönhetően a popupok már nem kell, hogy kontraproduktívak legyenek, sőt!

Mint egy jól megtervezett túraútvonal vezethetik el a láogatóidat a kasszáig, és a személyre szabásnak és a technikának hála, ma már nem is kell, hogy zavarón bukkanjanak fel a popup ablakok, hanem szinte teljesen be tudnak épülni a honlapodba.

Hírdetés

Ha még nem látod, hogyan tudnának neked és a vállalkozásodnak segíteni, akkor legfőbb ideje továbbolvasni!

És hogy hogyan segítenek?

Például észlelheti a látogató kilépési szándékát, és mielőtt végleg x-et nyomna a honlapunkra, bedobhatjuk a jolly jokerünket, hogy maradásra bírjuk.

Vagy ha teljesen új látogató érkezik az oldalunkra, segíthetünk neki a legfontosabb tudnivalókkal, esetleg próbálhatunk minél több információt megszerezni róla, cserébe persze adunk is hasznos tagságot, bookletet. Ma már az üres csali nem termel mást, csak leiratkozót!

Persze van sok olyan látogató is, aki jól megpakolja a kosarát, majd az utolsó pillanatban leteszi és otthagyná a kassza előtt. No, őket érdemes kicsit noszogatni egy popup ablakkal. Vagy esetleg aki már vásárolna, de te még tudsz neki valami jó ajánlatot: végy még egy könyvet és a harmadik ingyen a tiéd, vásárolj húszezer forint értékben, és nem kell szállítási díjat fizetni, vagy akik ezt rendelték, ezeket tették még a kosarukba.

Ha úgy érzed, jól jönne a vállalkozásodnak egy szuper kis popup ablakrendszer, akkor keresd a Klikkmarketing szakembereit!

A további előnyök

Persze a vásárlás mindig a legnagyobb előny, hiszen abból származik bevétel és haszon, azért a felugró ablakok sok minden egyéb célt is szolgálnak.

Segítenek listát építeni, hogy hírlevelekkel is megkereshesd a partnereid, kérhetsz visszajelzést a vásárlóidtól, ezzel is könnyítve a jövendőbeli vásárlók dolgát, és persze építheted a követői táborod, ha valamelyik új social media platformon veted meg a lábad.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »