Hogyan találjuk meg a tökéletes kollégát?

Hogyan találjuk meg a tökéletes kollégát?

Előfordul, hogy a fluktuáció következtében új munkatársak után kell nézni, de a cégünk növekedése is szükségessé teheti, hogy az egyre nagyobb forgalom lebonyolítása érdekében új kollégákat vegyünk fel. Ehhez pedig meg kell hirdetnünk az állást – méghozzá jól.

Szokás mondani, hogy a tökéletesen megírt álláshirdetésre egyetlen személy jelentkezik, mégpedig az, aki pont megfelelő. Ez a való életben azonban elég ritkán fordul elő, de minél jobban mutatjuk be a pozíciót és minél pontosabban fogalmazzuk meg az elvárásokat, annál nagyobb az esély rá, hogy olyanok fognak jelentkezni, akik tényleg alkalmasak is a meghirdetett munkára és biztosan megtaláljuk a tökéletes jelöltet.

A kereséshez használhatunk állásportálokat, létrehozhatunk egy külön landing page-et is a céges weboldalunkon a szabad pozícióinknak, ahol bármikor megtalálhatóak. Bármelyiket is válasszuk, jól kell megfogalmaznunk, milyen a számunkra tökéletes jelölt és mi mit nyújtunk.

Manapság egyre több hangzatos pozíciót kínálnak, mely kevésbé árulja el a pontos tevékenységi kört. Érdemes olyan megnevezést választani, mely már első ránézésre egyértelmű a célcsoport számára. Nyugodtan válasszuk a pozíció angol megnevezését, de csak abban az esetben, ha elvárt az angol nyelvtudás. Egy nyelvismeretet nem igénylő pozíció esetén elriaszthatjuk a jelentkezőket azzal, ha a megnevezést sem értik pontosan.

Próbáljuk meg röviden és tömören megfogalmazni, hogy mivel foglalkozik a cégünk és ebből legyen érezhető a cég szemlélete, hangulata. Mindenképpen linkeljük be a weboldalunkat is, hogy az érdeklődők minél jobban utána tudjanak nézni a vállalatnak. Ezért is fontos, hogy jó honlapunk legyen, ami nem csak informatív, de egyben kifejezi az értékrendünket, stílusunkat.

Hírdetés

Minél pontosabban határozzuk meg az elvégzendő feladatokat, ami alapján az érdeklődők el tudják dönteni, hogy alkalmasak-e a feladatra, valamint erre számítottak-e a pozíció megnevezésekor.

Ugyanez a helyzet az elvárásokkal is. Ne legyen belőlük túl sok, de a legfontosabbakat tüntessük fel! Arra azonban figyeljünk oda, hogy ne legyenek irreálisak az elvárások. Gondolunk itt arra, hogy több helyen pályakezdőket keresnek, közben pedig minimum 2 év releváns munkatapasztalatot kérnek, mely valljuk be, nem túl életszerű feltétel.

Továbbá érdemes kifejteni, hogy mire számíthat, mit fog kapni nálunk a munkavállaló. A versenyképes fizetés és hasonló általánosságok helyett próbáljunk konkrétumokat közölni, melyek vonzóvá tehetik a munkahelyünket, és amelyekkel kitűnhetünk a konkurencia mellett. Pl. ingyenes parkoló, céges nyaraló használat, korlátlan kávé és tea, vállalati masszőr, konditerem bérlet stb.

Végül, de nem utolsó sorban adjuk a jelentkezők tudtára, hogy milyen formában és hova várjuk az anyagaikat. Kérhetünk önéletrajzot és motivációs levet, magyar és/vagy más nyelven, de szükségünk lehet egyéb dokumentumokra is, melyeket általában a céges email címre kérjük, de sok esetben lehetőség van egy űrlap kitöltésére vagy más módon történő jelentkezésre is.

Egy szó mint száz, legyünk lényegretörőek és pontosak, amennyiben álláshirdetés feladásáról van szó, hiszen így van esély arra, hogy a leginkább megfelelő munkavállalók jelentkeznek és nem kell azzal vesztegetnünk az időnket, hogy olyan tényezők miatt kapunk túl sok/ túl kevés önéletrajzot, amelyeket egyértelműen tisztázhattunk volna már a hirdetés szövegében is.

Forrás: Rackhost.hu


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »