Hogyan óvd a bőröd borotválkozáskor? (x)

Hogyan óvd a bőröd borotválkozáskor? (x)

A férfiak már évezredek óta borotválkoznak, kezdetben azonban nem igazán gondoskodtak a bőr megfelelő ápolásáról. A mai, modern készülékek segítségével szerencsére a művelet egyszerűbben és gyorsabban kivitelezhető, mint valaha.

A bőr védelméről, ápolásáról azonban minden esetben gondoskodni szükséges, pláne borotválkozást követően. Nézzük, milyen típusú borotválkozás utáni szerek léteznek és hogyan érdemes őket használni!

After shave minden férfinak

Borotválkozás után after shave-re mindenképp szükséged lesz, nem mindegy azonban, melyik fajta mellett teszed le a voksodat. A választást a borotválkozáshoz használt borotva típusa, a szőrtelenítés gyakorisága, valamint a bőrtípus kell, hogy meghatározza. A borotválkozás történhet elektromos eszközzel vagy manuálissal, a kozmetikumok között felfedezhetőek az alkoholos és az alkoholmentes termékek is.

Egy borotválkozás utáni termék lehet gél, balzsam vagy arcszesz állagú. Az illat sem lényegtelen tulajdonság, mindig válassz ízlésednek megfelelőt! A borotválkozás utáni termékek használatára nem a szőrtelenítést követően közvetlenül, hanem egy alapos arctisztítás után szabad csak sort keríteni.

Hírdetés

After shave-k típusai

A borotválkozás utáni balzsamok tulajdonképpen alkoholmentes arcszeszek. Megnyugtatják, hűsítik, kondicionálják az arcbőrt. A hagyományos arcszeszek képesek összehúzni a pórusokat, csillapítják a vérzést, gyulladáscsökkentő, dezodoráló, nyugtató hatásúak. A borotválkozás során keletkező mikrosérülések könnyen elfertőződhetnek, ezt hivatottak megakadályozni az arcszeszek.

A borotválkozás utáni szereknél már csak az alkalmazott borotva típusa fontosabb. Ma már igen népszerűek az elektromos borotvák, hiszen kíméletesen, mégis alaposan távolítják el a férfi arcszőrzetet. Az eldobható borotvák olcsón elérhetőek, ám nem túl gyengédek. A manuális eszközök közül a cserélhető pengével rendelkező borotvákra érdemes beruházni. Ezek segítségével kevesebb hulladékot is termelsz.

Így alkalmazd a borotválkozás utáni termékeket!

Nevéből adódóan a borotválkozás utáni termékek használatára a borotválkozás végeztével, a legutolsó lépésként kerül sor. A kozmetikumok kiválasztása során érdemes tartózkodni az erős illattal rendelkező termékektől, ahogy a borotválkozás utáni termékek és a parfüm együttes alkalmazásától is. Ez egyrészt túlságosan erős illatú lenne, másrészt a esetlegesen, a borotválkozás során keletkező sebekbe jutó parfüm csípni is fog.

A borotválkozás utáni termékek a férfiasság egyfajta kifejezőeszközei, minden férfi piperepolcán szinte kötelezően helyet kell foglalnia.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »