Hogy kerül Tankcsapda a szentpétervári csarnokba?

Hogy kerül Tankcsapda a szentpétervári csarnokba?

A magyar jégkorong-válogatott franciák elleni A csoportos vb-meccsén többször is felhangzott a Mennyország Tourist. Mégis miért játszanak magyar zenéket az oroszországi világbajnokságon? Megmondjuk.

Ugyan a Sport1 riportere először Pokolgépnek nevezte, valójában a debreceni Tankcsapda dala harsant fel a szentpétervári Jubilejnij jégcsarnokban.

Nem először történik ilyesmi: a tavalyi, Krakkóban rendezett divízió I/A-s világbajnokságon is lehetett magyar zenéket hallani az arénában. Egy Facebook-beszélgetésből megtudtuk, hogy a magyar dalválasztásért a Nemzetközi Jégkorong-szövetséggel jó munkakapcsolatot ápoló Ágoston Judit felelt Krakkóban és felel most, Szentpéterváron is.

Nem tudni, mit használnak fel

A válogatott különféle szervezési feladatait végző, Zizi–Bambi–Körhinta fedőnevű kéttagú alakulat tagjaként tevékenykedő Ágoston az MNO-nak elárulta: a jó kapcsolatok révén nyílt alkalmuk arra, hogy a magyar érintettségű meccsek bemelegítéseihez mixet adjanak. Emellett a meccsek előtti húsz percben – kivéve az utolsó öt percet – a válogatottról, szurkolókról készített kisfilmekkel szórakoztathatják a magyar publikumot.

„Tekintve, hogy ez az A csoport, szigorúbbak a szabályok, de idén is leadtuk a szervezőknek a bemelegítésre, valamint magyar gólra szánt javaslatainkat”

– mondta Ágoston Judit, hangsúlyozva, hogy ezek tényleg csak javaslatok, az orosz szervezők döntenek arról, felhasználják-e, és hogyan. „Most például a bemelegítésnél állandó mixet használnak, viszont a játékmegszakításoknál élőben játszó dj szólaltat meg számokat az általunk javasoltakból” – tette hozzá Ágoston.

Ez szólhat a Jubilejnijben

Elmondása szerint a meccsek előtt mindkét résztvevő csapatnak van lehetősége javaslatokat tenni. Magyar részről Krakkóban azért esett rá a választás, mert „az időmbe belefért, és a csapattal is tudtam egyeztetni (vagyis az ő kéréseik is érvényesültek a mix kialakításánál), illetve a filmek nekem voltak meg” – mondta Ágoston Judit.

A magyar jégkorong-válogatott a kapu előtt Fotó: Alekszandr Nyemenov / Europress/AFP

Szentpéterváron nemcsak a játékosok, hanem a szurkolói igények és saját javaslatok nyomán rakta össze azt a listát, amelyből az oroszok válogathatnak. Hozzátette:

„Mi Brains-, Ganxsta Zolee- és Tankcsapda-zenéket adtunk le a magyarok közül, ezeken kívül az AC/DC-től a Prodigyig válogattunk.”

Ganxsta Zolee egyébként maga is nagy hokirajongó, a Botokat a jégre című szerzeménye a 2011-es budapesti divízió I-es világbajnokság hivatalos dala is volt. Ennek egyik sora, a szurkolói rigmusként ismertté vált „Gyerünk, gyerekek, egy ország veletek!” az idei világbajnokságra készült induló címadója lett. Ebben a dalban egyébként az Ignite, a Fish!, a Hősök, a Supernem és a Wellhello tagjai működtek közre.

Reméljük, hogy a magyar dalokat az A csoportos vb-n gyakran halljuk még, főleg akkor, ha magyar gólok esnek. Legközelebb már ma este, a finnek ellen 19.15-kor kezdődő mérkőzésen kerülhet sor erre. Kövesse nálunk percről percre! Hajrá, magyarok!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »