Hogy jutottunk idáig?

Az IMF és EU hitelt tegnap visszafizette az ország, amibe majdnem belerokkantunk. De nincs vége, az államadósságunk még mindig a GDP 76 százaléka körül mozog. A legmagasabb a Gyurcsány-érában volt, 85 százalék körül. A hitelek bizony nem azért vannak, hogy vissza lehessen őket fizetni! Ha így lenne, a kamatrabszolgaság fenntarthatatlan lenne!

Antall József, az első szabadon választott miniszterelnök 1990-es nyilatkozata:

A napokban beütött a krach, offshore lovagok sokasága szerepel a napokban nyilvánosságra hozott panamai listán. Panama egy Amerika-barát ország, a panamai csatornáról, illetve annak építése során elkövetett óriási panamákról híres, amellyel jócskán lerövidíthető a hajózási útvonal. A listát állítólag Amerika szivárogtatta ki Soros (Schwartz) György közreműködésével a WikiLeaks korábbi információja szerint. Putyin lehet a célpont, de a listán szerepel Porosenko ukrán elnök is, aki az ukrajnai „változás” óta az amúgy sem jelentéktelen magánvagyonát jócskán megnövelte. 

 

Békéscsaba, 2016. április 7.

F. I.

Emlékeztető: „Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása – Offshore számlákon az államadósság duplája című 2012-es írásából) Ennek sem lett következménye, legfeljebb annyi, hogy időközben még néhány milliárd dollár kivándorolt! A hatalom engedélyével, immár nemzeti alapon!  


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »