Hogy elkerüljék az első hullám bonyodalmait, az oktatásügyi miniszter beveti a pedagógushallgatókat is

Az oktatásügyi miniszter, Branislav Gröhling (SaS) elmondta, hogy a koronavírus-járvány első hulláma során egyes iskolákban gondok merültek fel a tanításban, ezért a pedagógiai kar hallgatói azoknak a gyerekeknek segítenek, akik tanulási nehézségekkel küzdenek.-Erről a cas.sk számolt be.

Gröhling megállapította, tavasszal nagyon sok gyermek nem tudott átállni az online oktatásra. A szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek egyáltalán nem volt lehetőségük az internet-hozzáféréshez. 

Az oktatásügyi minisztérium felmérése alapján több mint 52 000 hallgató maradt internet nélkül, ami a diákok 7,5% -a.

Gröhling szerint a tanárok harmadának is problémája volt az online oktatással.

Ha újra bezárnak az iskolák, akkor nagyon sok tanárnak képzésre lenne szüksége – mondta Gröhling.

Hírdetés

A koronavírus második hulláma során az oktatásügyi minisztérium egy új projektet indított el. Több pedagógiai kar hallgatóival együtt olyan diákoknak nyújtanak az otthonukban segítséget, akik hátrányos helyzetűek, illetve tanulási nehézségekkel küszködnek.

Az Állami Pedagógiai Intézet igazgatója, Miroslava Hapalová szerint tudásbeli különbségek merültek fel a tanulók között, ezért ezeket ki kell egyensúlyozni.  Kifejtette, hogy a pedagógiai és a kapcsolódó tudományterületek hallgatói segítik az alapiskolások egyéni vagy csoportos oktatását.

Filip Mónika, az oktatásügyi minisztérium államtitkára örül a minisztérium és az Állami Pedagógiai Intézet együttműködésének.

Segítünk azoknak a diákoknak, akik az elmúlt hónapok távoktatása során különböző okokból lemaradtak a tananyagban, nyilatkozta az államtitkár.

Az alapiskolák hétfőtől jelentkezhetnek a távoktatási programra. Abban az esetben, ha az általános iskola érdeklődést mutat, az Állami Pedagógiai Intézet összeköti az általános iskolát a legközelebbi egyetemmel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »