Hó végén önnek is üres a zsebe? Tuti tippek a munkabéremelésre, mielőtt útra kelne

Hó végén önnek is üres a zsebe? Tuti tippek a munkabéremelésre, mielőtt útra kelne

A Jobbik a következő időszak legfontosabb feladatául a munkabéremelést nevezte meg, ezért a munkabérre rakódó és a vállalkozások által fizetendő járulékok átlagosan 30 százalékos csökkentését javasolja több év alatt – mondta Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány pazarló költségvetési politikája mellett is százmilliárdos nagyságrendben állnak rendelkezésre azok a források melyeket be lehetne csatornázni annak érdekében, hogy a magyar cégek és azoknak alkalmazottjai könnyebb helyzetbe kerüljenek. A Jobbik szerint egyértelműen látszik, hogy amennyiben az átlagos bérszínvonal nem kezd el közelíteni a nyugatihoz, akkor senki nem tud majd versenyezni azon nyugati cégek ajánlataival, akik egyébként is összeszerelő üzemként tekintenek Magyarországra.

A Fidesz-KDNP brutálisan terheli, mind a kereseteket – hiszen az OECD kimutatások szerint egy kétgyermekes, kétkeresős család adóterhelése a negyedik legbrutálisabb az érintett országokban –, mind a magyar kis- és középvállalkozásokat.

– állapította meg Z. Kárpát, aki szerint a járulékcsökkentés által  „levegőhöz” jutna a kkv-szektor, ami elvezethet az átfogó munkabéremelkedés felé. Hozzátette: mindezt egy termelést támogató adórendszerrel kell kiegészíteni. Példaként említette, hogy a hazai iparban, mezőgazdaságban és turizmusban tevékeny magyar vállalkozások előretörését kellene különféle kedvezményekkel előmozdítani, nem multikat. A politikus hangsúlyozta, hogy ezzel együtt a multikat sem akarják elüldözni.

A magyar gazdaság a saját hajánál is képes lenne kihúzni magát a gödörből

– fogalmazott az egyébként kopasz politikus, aki szerint a javaslatcsomag a munkavállalók itthon tartására és a kivándoroltak visszacsábítására is alkalmas lehet. Tehát arra, hogy a magyar fiatalok

Itthon legyenek otthon!

Z. Kárpát szerint szükséges azonban mindehhez egy otthonteremtési program is. Hozzátette, hogy a Jobbik többször is javasolta, hogy az állam hozzon létre egy megfizethető bérlakásrendszert olyan lakásokkal, melyeket később anyagáron megvásárolhatnak a bérlők, ezáltal megspórolhatják azt a 18 évet amit az otthonteremtésbe ölnek. A magyar költségvetésben lenne minderre fedezet: a Fidesz-KDNP kormány pazarló látványberuházásai vagy homályos költekezéseinek a terhére a jobbikos szakértők 600 milliárdos átcsoportosítható forrást találtak az előző év költségvetésben, ami bőven elég lenne a szóban forgó programra.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »