Hó, havas eső és ónos eső nehezíti a közlekedést országszerte

Az évszaknak megfelelő idő országszerte fennakadásokat okozott a közlekedésben. A csúszós utakon több baleset is történt. Az országos rendőrfőkapitány az időjárási helyzet miatt felállította az országos törzset.

Egy kisbusz és egy tehergépkocsi ütközött össze reggel, ismeretlen okokból Karcag és Püspökladány között. A kisbusz vezetőjét a helyszínre érkező tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, de olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenti. A balesetben két másik ember is megsérült, őket kórházba szállították.

„7 óra 10 perc körül a 4-es számú főút 172. kilométerszelvényében, ami Püspökladány és Karcag között található, összeütközött egy tehergépkocsi és egy kisbusz. Az eddigi adataink szerint Karcag irányába közlekedett a kisbusz, amely ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött az ott közlekedő tehergépjárművel. Sajnos a kisbusz sofőrje a helyszínen életét vesztette, utasát és a tehergépkocsi sofőrjét pedig a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték” – tájékoztatta a Hír TV-t Demeter Erika, Hajdú-Bihar Megyei RFK rendőrfőhadnagya.

A mediterrán ciklonnal nagy mennyiségű csapadék érkezett az országba. Sok helyen hó, havas eső vagy ónos eső nehezíti a közlekedést. Budapesten a közterület-fenntartó munkagépei hajnal óta járják az utcákat. „A BKV-tól folyamatosan kapjuk a jelzéseket, hogyha esetleg olyan útszakasz van mondjuk a budai oldalon, ahol a tömegközlekedés nehézségekbe ütközne, ott azonnal ott vagyunk és intézkedünk. Holnap reggel 6 órától pedig rendkívüli hómunkás felvételt hirdetünk majd meg” – közölte Dorogi Gabriella, az FkF Zrt. szóvivője.

A fővárosban a budai hegyekben több buszjárat leállt. „Fővárosszerte havazás lassítja a közlekedést, az utak burkolata általában vizes, de a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszokra is számítani kell. A 13-as autóbusz rövidített útvonalon, Budatétény vasútállomás és a Barackos utca–Angeli utca között közlekedik. A 26-os busz terelve jár, nem érinti a Sánc utca megállót. A 128-as autóbusz ugyancsak rövidített útvonalon, a Józsa Béla köz megállóhelyig jár. A 149-es autóbusz rövidített útvonalon, a Gábor Áron utcáig viszi az utasokat” – tájékoztatta a Hír Televíziót Kardos Zoltán, a BKK közlekedési információs vezetője.

A havazás miatt a Magyar Közút forgalomkorlátozást vezetett be a 7,5 tonnánál nagyobb teherautókra az M2-es autóút Rádi csomópontjától a 2-es számú főút Pest, illetve Nógrád megyei szakaszára. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő órákban havazás várható. Az ország egyes részein akár 20-25 centi hó is hullhat.

Bejelentkezés 15 órakor:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »