HND: Üdvözlet Zombisztánból

HND: Üdvözlet Zombisztánból

„Azt hitted viccel, pedig halál komolyan gondolta…” – HND

Normális ember régóta nem olvassa a német „Stern” magazint, legalábbis 1983 óta biztosan nem, amikor az újság világra szóló botrányba keveredett a saját butasága és nagyravágyó kapzsisága miatt. Talán még néhányan emlékeznek az esetre: a híres-hírhedt „Hitler naplói” néven megjelent sorozatról van szó, amelyről kiderült, hogy egy középszerű festő hamisítványai voltak, és amelybe még a német titkosszolgálatok is belekeveredtek.  

Ez az égbekiáltó blamázs, amiről egy nagy sikerű film is készült „Schtonk” címmel, mind a mai napig stigmaként kíséri a „Stern” magazint. A krónikás azonban kénytelen néha olyasmibe is beleolvasni, amit jó ízlésű emberek amúgy nem tennének. Így bukkantam rá egy furcsa, már-már szerelmi vallomásnak, de még inkább vazallusi hitvallásnak tekinthető cikkre a magazin online kiadásának – Oh mon Dieu! – „Lifestyle”, azaz életmód rovatában.

Nyilvánvaló persze, hogy a hamburgi újságíró, Jens Maier elsősorban Horst Seehoferen akart taposni egyet, hiszen a Bundesnadrágkosztüm eddigi vitathatatlannak tűnő teljhatalmán a bajor oroszlánból már többször plüsscicává mutált belügyér próbált néha óvatosan kapirgálni – kevés sikerrel.

A szerző szerint a kancellári hivatal balkonján a tárgyalások szünetében egy lazán cool kancellárnő látható, aki a problémák és nehéz tárgyalások dacára bizony boros kehellyel a kezében mászkál az erkélyen, miközben a szánalomra méltó Horst vizes poharat szorongatva totyorog utána.

A publicista szerint Angela Merkel emberi nagyságról tett tanúbizonyságot, amikor vagányságot és életörömöt sugározva (sic!) megengedett magának néhány kortyot a nemes nedűből. Az interpretáció alapján azt is megtudhatjuk, hogy a migránsok mutterja saját hatalmát szimbolizálta ezzel a gesztussal, hiszen kritikus időkben is nyugalmat jelez nekünk, egyszerű földi halandóknak. Bezzeg Seehofer csak otthon játszik nagyfiút a literes söröskorsóval, a képen viszont mindössze vízre futja. Alázás – állapította meg a zugfirkász úr, aki a továbbiakban még néhány könnycseppet is elmorzsolgatott, mert Angie népszerűsége picit visszaesett az utóbbi időkben. Holott leginkább most érdemelne megbecsülést, amikor

„… végre konzekvensen keresztülviszi irányvonal-kompetenciáját,”

amiről ugyan fogalmam sincs mit jelent, de emelkedett stílusúnak hangzik.

„És ezt egy pohár borral. Milyen szimpatikus. Vagányságban nem marad le a Macron-ok és Trudeau-k mögött. Proszit!”

Hírdetés

Miután sikeresen letörültem a nyáltengert a klaviatúráról, megakadt a szemem egy másik érdekességen, mondhatni egyedülálló cikken. A „Die Welt” kiadója, Stefan Aust, a legendás hírű német balliberális újságíró – első esetben  a mainstream médiában! – ítélte el vezércikkben Merkel többszörösen alaptörvényt és nemzetközi jogot sértő magatartását „Merkel nyáréji rémálma” címmel.

Aust, a vezető újságírók közül elsőként ki merte mondani, hogy a kancellár asszony hazudott az európai migrációs megegyezésről, hogy konok megszállottságával nem csak Németországot, hanem egész Európát is megosztotta, és a mostani taktikázását is Seehofer elleni gyűlölete vezérelheti. A sztárújságíró részletesen kitért Merkel NDK-ás múltjára és arra is, hogy nem meggyőződésből csapódott egykor a kelet-német demokratikus erőkhöz, hanem pusztán karrierizmusból, de csak az utóbbi években vette le a kereszténydemokratának elhitetett álarcát, megmutatva valós, internacionalista énjét.

Felsorolta továbbá a jogellenesen importált tömegek által megnövekedett veszélyhelyzeteket (erőszak, terrorveszély, súlyos testi sértések, stb.) és a jogállam működésének ellehetetlenülését (biztonság, közigazgatás, pénzügyek). Olyan tényeket, amelyekről eddig csak a német alternatív sajtóban, illetve külföldi, így magyar portálokon, többek között a PolgárPortálon is részletesen tájékozódhattunk.

Viszont most először írt valaki, méghozzá nem is akárki egy szókimondó, kőkemény vezércikket a német fősodrású sajtóban három évnyi dermedten automatikus hozsannázások után. Pontosan azokat a gondolatokat kimondva, amelyeket a lenácizott, lefasisztázott konzervatív véleményformálók, köztük az AfD (Alternative für Deutschland) is régóta hangoztatnak. Aust azonban nem csak a kancellárt, hanem opportunista holdudvarát és a koalíciós partnerét, továbbá a zöldeket és az ultrabalosokat is lesöpri a színpadról cikkében, megállapítva azt, hogy

„Merkel már csak a valóságtartalmuktól megtisztított híreket veszi tudomásul.”

A „Stern” magazin központja Hamburgban van. A „Die Welt”-é pedig Berlinben, a hatalom közvetlen közelében. Két lehetséges folytatás várható:

•         Austnak mennie kell és a „Die Welt” új főnököt kap;

•         Vagy valami elkezdődött…

Megvárjuk.

Szerző: HeroesNeverDie

The post HND: Üdvözlet Zombisztánból appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »