Hívja vissza Lukáš Machala ügyvezetőt! – Tiltakozó tömeg a nagymegyeri városházánál

Hívja vissza Lukáš Machala ügyvezetőt! – Tiltakozó tömeg a nagymegyeri városházánál

Ezzel a felhívással zajlott a szerdai nyilvános tiltakozási összejövetel Nagymegyeren, amelyet a helyi képviselő-testület néhány tagja és a nagymegyeri Szállásadók Egyesületének elnöke, illetve a helyi szállásadók indítványoztak a városháza előtti térre.

A délután négy órától kezdődő tiltakozási akció célja az volt, hogy a jelenlévők elérjék: Holényi Gergő polgármester azonnali hatállyal hívja vissza ügyvezetői funkciójából Lukáš Machalát, aki a bírósági döntés értelmében jogtalanul látja el az ügyvezetői munkákat. A gyülekezést a város is engedélyezte, bár a két héttel ezelőtt történt performanszhoz képest kevesebben vettek részt a szerdai eseményen.

Győry Károly, a Nagymegyeri Szállásadók Egyesületének elnöke a ma7-nek elmondta, hogy a polgármester megfutamodott, mondvacsinált kifogással korábban hazaengedte a városházán dolgozókat (a nagy melegre való tekintettel) és ő is hazament. ,,A kérdéseinket megfogalmaztuk, de a polgármester válaszra nem méltatott bennünket. A fürdőben a turistáktól folyamatosan jönnek a negatív kritikák. Mi lesz júliusban? A múlt hétvégén is több órán keresztül sorakoztak a vendégek a kasszák előtt” – hangoztatta Győry Károly.

Varga Albin képviselő kifejtette, hogy reggeltől próbálta elérni a polgármestert, aki nem vette fel a telefont, sem más képviselő nem tudott kapcsolatot teremteni vele.

Három helyet jelentettem be a tiltakozásra vonatkozóan: a Tábor utcát, ahol a polgármester is lakik – a két héttel ezelőtti eseményre való tekintettel, mivel akkor nem volt bejelentve a megmozdulásunk, így támadhatóak voltunk –, a fürdő, valamint a városháza területét. Mivel a polgármester nem jelent meg a szerdai tiltakozáson, ezért a jövő héten esedékes testületi ülésen szeretnénk elé állni a kérdéseinkkel” – mondta el Varga.

A képviselők szerint Holényi a városi költségvetésből kamerákat szereltetett fel a Tábor utcára, amelyek a polgármester házára irányulnak, hogy ha a múltkori incidenshez hasonló történne, arról a polgármester is azonnal tudomást szerezzen.

Hírdetés

A fürdő ügyvezetőjével kapcsolatban Varga elmondta, hogy Machala egy legutóbbi levelében közölte a szállásadókkal, hogy csupán közvetítőn keresztül hajlandó velük tárgyalni, mert állítása szerint a szállásadókkal nem lehet korrekt módon beszélni.

Minden érintettel hajlandó külön beszélgetni, valójában ő szeretné szabni a feltételeket, de úgy gondolom, hogy ezzel csúnyán elkésett. Legutóbb megadtuk a lehetőséget neki, hogy eljöjjön, s beszéljen a szállásadókkal, de ő nem élt ezzel. Azt sem tudom, hogy a nagyjából négyszáz szállásadóval, ha külön-külön egyeztet, mikor jutunk valaha is előbbre, vagy legalább valamiféle konszenzusra” – nyilatkozta Varga képviselő.

A beszélgetésbe becsatlakozott a volt ügyvezető igazgató is, Križan Tibor, aki elmondta, hogy az ő idejében gyakorta találkozott a szlovákiai fürdők vezetőivel (Pat, Dunaszerdahely, Bellegszencse stb.), akik inkognitóban jártak a nagymegyeri Thermal Corvinusba, hogy ellessék a jobbnál jobb ötleteket a fürdőből. ,,Most meg nem tudjuk, mire is számítsunk itt Nagymegyeren, mennyien jönnek majd egyáltalán” – mondta tanácstalanul Križan.

A helyszínre látogatott egy cseh turista, aki már több mint tíz éve jár a nagymegyeri termálfürdőbe. Ő sem értette az új beléptető rendszer működési elvét, sőt, egészen rossz tapasztalatai voltak azzal, hogy nem működött a karórája. ,,Sehol nem láttam semmilyen információt arról, hogy hol találom például azt a szekrényt, amelyet az órám nyit, s ahová a személyes tárgyaimat helyezem. Teljesen logikátlan számomra az új rendszer, mert nem is működik rendesen, a beléptetőkapuk is hol kinyíltak, hol nem. Az előző rendszer legalább jól működött, sokkal komfortosabban érezte magát az ember” – hangsúlyozta Jirasek, az állandó vendég.

Az összeverődött tömeg felháborodott kijelentései között kihallatszott, hogy nem értik a belépőjegyek emelkedésének okait sem (amelyek a nagymegyeri lakosokra is vonatkoznak), valamint azt, hogy miért kell a fürdő közösségi oldalán a turisták negatív hozzászólásait törölni, ha egyszer a google keresője úgyis kimutatja a recenziókat.

A jelenlévők véleménye szerint a jelenlegi ügyvezető viselkedése és tettei azt mutatják, hogy teljesen a fürdő, a szállásadók, a város és a turisták ellen dolgozik. A sajtó képviselői próbálták elérni Holényi Gergő polgármestert is, de nem tudtak kapcsolatba lépni vele. Egy biztos, még koránt sincs vége a nagymegyeri fürdő mizériának.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »