Hivatásos táncegyüttesek találkoznak Sepsiszentgyörgyön

Hivatásos táncegyüttesek találkoznak Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön tartják a 12. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóját, amelynek egyik idei újdonsága, hogy több kiegészítő rendezvénnyel bővült a program. Az október 13. és 16. között zajló vándorfesztivált idén a Háromszék Táncegyüttes szervezi.

Budapest-1_b

A találkozó az erdélyi hivatásos táncélet legfontosabb szakmai rendezvénye. A közönség megtekintheti a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Maros Művészegyüttes, a Nagyvárad Táncegyüttes, az Udvarhely Néptáncműhely és a Háromszék Táncegyüttes egy-egy produkcióját. Változatos műfajú előadásokat láthat a közönség a hagyományos folklórelőadástól a folklórszínházon keresztül a táncszínházig. A fesztivál a részt vevő együttesek közös gálaműsorával ér véget.

A programba a szervezők szakmai kiértékelőket, kerekasztal-beszélgetéseket is iktattak, amelyek lehetőséget teremtenek megvitatni az együttesek szakmai munkáját és áttekinteni az erdélyi magyar táncművészet aktuális helyzetét. A találkozót egy rendhagyó táncos villámcsődülettel nyitják meg csütörtökön délután 3 órakor Sepsiszentgyörgy főterén. A rendezvény ideje alatt egy viseletkiállítást is bemutatnak, amely Mátéfi Zita, Székely Melinda, Miklós Papp Zsuzsanna és Miklós János egyedi tervezésű ruhadarabjait vonultatja fel.

A fesztivál több kiegészítő programot kínál, fellép a sepsiszentgyörgyi M Studio, koncertezik a Tesztoszteron Zenei Alakulat és az Impro-Víziók zenekar. A szervezők a rendezvény ideje alatt naponta fesztiválújságot jelentetnek meg, a találkozó honlapján folyamatosan frissülő fesztiválblogot lehet követni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »