Hivatalos: szándékos robbantás volt a Nagykörúton

Hivatalos: szándékos robbantás volt a Nagykörúton

„A rendőreimet ki akarták végezni” – mondta a az országos rendőrfőkapitány. Hajtóvadászatot indítottak, tízmillió forint a nyomravezetői díj.

A sajtótájékoztatón négy olyan hangfelvételt játszottak le, amelyen a járőrpáros férfi tagjának segélyhívásai hallatszottak.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány bejelentette, a járőrpáros női tagja továbbra is altatásban van, ő éjszaka életveszélyes sérülést szenvedett. Robbantás volt, házi készítésű robbanószerkezettel követték el. 170 cm magas, 20-25 éves, világos horgászkalap, sötét vászondzseki, kék farmer, fehér sportcipő – ez a gyanúsított személyleírása. Kétséget kizáróan megállapították, a rendőrök voltak a támadás célpontjai.

„A rendőreimet ki akarták végezni”

– jelentette ki, hozzátéve, hajtóvadászatot indítottak a gyanúsított ellen. 145 kamerafelvételt foglaltak le a sajtótájékoztató kezdetéig, megkezdték ezek értékelését. Elrendelte a robbanóanyagokkal kapcsolatos szigorított ellenőrzését, a személyvonatokon is rendőrök járőröznek.

Tízmillió forintos nyomravezetői díjat jelentett be Papp Károly. A bejelentések egyenesen a Nemzeti Nyomozó Irodához kerülnek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Központi Nyomozó Főügyészséghez kerülhet az ügy, hiszen járőröket sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoznak. Éppen ezért több ügyész a helyszínen ismerkedett meg a bizonyítékokkal, segítik a felderítést. Zökkenőmentesen tudják folytatni a nyomozást, ha hivatalosan is hozzájuk kerül az ügy.

A Teréz körúti robbanásról a sajtótájékoztatóig ismeretes információkat itt foglaltuk össze.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »