Hivatalos: az MSZP Márki-Zay Pétert támogatja

Hivatalos: az MSZP Márki-Zay Pétert támogatja

Félre tették a korábbi tartózkodó álláspontjukat a szocialisták.

A Magyar Szocialista Párt országos elnöksége rendkívüli ülésén értékelte az előválasztás második fordulójának eseményeit, a miniszterelnök-jelöltek által képviselt programot és a kormány- és korszakváltás esélyeit. Mindezek alapján a testület úgy döntött, hogy az előválasztás második fordulójában – korábbi tartózkodó álláspontját megváltoztatva –

Márki-Zay Pétert támogatja a demokrata ellenzéki szövetség közös miniszterelnök-jelöltjének a 2022. évi országgyűlési választásokra.

Hírdetés

Az MSZP közleményében – mások mellett – elismeri mindkét versenyben maradt miniszterelnök-jelölt politikai teljesítményét, és rögzíti, hogy a demokrata ellenzéki szövetségen belül továbbra is „vállvetve harcolnak az Orbán-rendszer ellen”.

Az MSZP elnökségének állásfoglalása alapján – bár mindkét miniszterelnök-jelölt hasonló, a párt elvárásaival összhangban álló baloldali-zöld programot képvisel – Márki-Zay Péternek van nagyobb esélye arra, hogy 2022-ben megnyerje az országgyűlési választást. Az MSZP vezetése tehát a csütörtöki döntése értelmében arra kéri valamennyi tagját és szavazóját, hogy az előválasztás hátralévő időszakában Márki-Zay Pétert támogassák.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, a korábbi napokban, Karácsony Gergely visszalépése után több vezető szocialista politikus a DK-s Dobrev Klára mellé állt. Így tett többek között Hiller István, a választmány elnöke, Gőgös Zoltán parlamenti képviselő, Horváth Csaba, Zugló és Nemény András, Szombathely polgármestere.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »