Hivatalos: A bíró megkárosította a DAC-ot (videó)

Hivatalos: A bíró megkárosította a DAC-ot (videó)

Megtárgyalta a Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottsága A DAC futballklub hivatalos panaszát, amelyet a DAC-Slovan bajnoki mérkőzés játékvezetője, Peter Kráľovič ellen nyújtott be. A Bizottság elismerte, hogy a bíró több esetben is tévedett, rendre a DAC kárára.

 

Hivatalos: Kráľovič megkárosította a DAC-ot.

 

A múlt szombati DAC-Slovan rangadón teltház előtt a pozsonyi csapat két tizenegyesgóllal 2:0-ra nyert.

 

A DAC futballklub hétfőn, április 4-én hivatalos panaszt nyújtott be a mérkőzés játékvezetője, Peter Kráľovič ellen. A Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottsága e heti ülésén tárgyalta az esetet és a szerdahelyi futballcsapat panaszát több pontban is jogosnak ítélte meg.

 

DAC – Slovan. Kép: fcdac.sk

 

A Játékvezetői Bizottság szerint Kráľovič minimum két jogos tizenegyestől fosztotta meg a DAC-t: Saláta szabálytalansága és Pliatsikas kezezése esetében. Szintén a DAC kárára tévedett, amikor De Kamps kemény belemenését Brašeň ellen nem jutalmazta sárga lappal (a vendégjátékosnak ekkor már volt egy sárgája).

Hírdetés

 

Több furcsa, kirívó eset 

 

A további legkirívóbb esetekkel kapcsoltasan a következő döntést hozta a JB: Szarka és Mucha ütközésénél nem tudott állást foglalni, mivel egyik kameraállásból sem látszódik tisztán az eset. Milinkovic és Davis birkózásánál pedig jogosan járt el a játékvezető – a hivatalos indoklás szerint ugyanis elsőként Davis volt szabálytalan…

 

A labdarúgó szövetség illetékesei szerint Peter Kráľovič hibái jelentősen befolyásolták a szombati rangadó kimenetelét, és minden tévedésével egy csapatot sújtott, ezért a Játékvezetői Bizottság eddigi döntéshozása legnagyobb büntetését rótta ki a játékvezetőre. Ennek súlyosságát azonban nem hozzák nyilvánosságra.

 

A 0:2-es végeredmény ugyan érvényben marad, a morális győzelmet azonban utólag a DAC szerezte.

 

 

FCDAC.SK/Körkép.sk

 

Nyitókép: fcdac.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »