Hittanosolimpiát rendeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

Hittanosolimpiát rendeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

Általános iskolás fiatalok mérték össze tudásukat négy sportágban október 8-án a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban megrendezett egyházmegyei döntőben. A megmérettetésre mintegy 250 sportolni szerető hittanos érkezett a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyéből.

A nap lebonyolításában a rendezvénynek otthont adó iskolán lelkes önkéntesek is segítettek, akik a 72 óra kompromisszum nélkül szociális akció keretein belül az esemény zökkenőmentessé tételén munkálkodtak.

A program ünnepi szentmisével kezdődött, amelyben a résztvevők együtt adtak hálát Istennek azért, hogy együtt lehetnek, a sport és a közös élmények által többé válhatnak. A szentmisét követően a fiatalok kísérőikkel átvonultak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumba, ahol a rendezvényt Finta József érseki helynök, plébános és Téglás László, az iskola igazgatója nyitotta meg. Ezt követően két korcsoportban (5–6. és 7–8. osztályosok) vette kezdetét a megmérettetés a hagyományos négy sportágban, kapitánylabdában (a kosárlabdát előkészítő csapatjáték), sakkban, asztaliteniszben és labdarúgásban. A mérkőzéseket csak az ebéd szakította meg.


A hittanolimpia eredményei ITT tekinthetők meg.

Forrás és fotó: Parázs Pasztorális Központ

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »