Hitleréhez hasonlította az EU szándékait a volt londoni polgármester

Hitleréhez hasonlította az EU szándékait a volt londoni polgármester

Az EU-kritikus Boris Johnson egy lapinterjúban azzal vádolta meg Brüsszelt, hogy egy “szuperállam” kiépítésére törekszik, ahogy azt Hitler vagy Napoleon tette. A britek kilépését, vagyis a Brexitet szorgalmazó népszavazási kampányt vezető politikus azt mondta: a demokrácia hiánya jellemzi az Európai Uniót, amely szerinte kudarcra van ítélve.

Boris Johnson volt londoni polgármester fotósoknak pózol mielőtt útnak indul a britek EU-ból való kilépése, a Brexit melletti népszavazási kampánykörútjára 2016. május 11-én. (EPA)

„Napoleon, Hitler és mások is próbálkoztak ezzel, de tragédia lett a vége. Az EU ugyanezt szeretnék elérni, mit ők, csak más módszerekkel ” – fogalmazott a The Sunday Telegraphnak nyilatkozva a konzervatív politikus.

„Örök probléma, hogy z EU nem hűséges az európai gondolathoz. Brüsszel katasztrofális hibát követett el azzal, hogy növelte a feszültséget a tagállamok között, lehetővé tette, hogy megnövekedjen Németország hatalma, átvegye Olaszország gazdaságát és elpusztítsa Görögországét ” – figyelmeztetett Johnson.

forrás: The Sunday Telegraph / hirado.hu

The post Hitleréhez hasonlította az EU szándékait a volt londoni polgármester appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »