Hiteltelen a hiteltelennel: Mégsem lesz Bugár-Menyhárt összefogás?

Hiteltelen a hiteltelennel: Mégsem lesz Bugár-Menyhárt összefogás?

Bár már mindkettőnek rég távoznia kellett volna a politikából, továbbra is itt nyomasztják a magyarságot.

Közös értékrend, program sehol. Helyette meg nem támadási szerződést szeretnének, afféle nyitott házasságot a „gyerek miatt“. Értsd, anya, apa bár már rég elvált, most újra összeköltözne. De közben élhesse az életét úgy mint eddig is. Kifelé mutatva, hogy egységes a „család.“ A gyerektől meg várjuk el, hogy jó képet vágjon hozzá, és örüljön. Hát nem fog. Helyette gyötrődik, lehet nyomot is hagy benne egy életre az egész, mint ahogy gyötrődik a felvidéki magyarság is látva politikai képviselete minőségét és tehetetlenségét.

Az elmúlt napok sajtókommunikációit látva nem úgy tűnik, hogy közelednének egymáshoz a pártok álláspontjai, épp ellenkezőleg.

Beindult az ezzel ellentétes folyamat, mely egy célt szolgál: A másikra hárítani a várható kudarc felelősségét.

A politikát egy kicsit is figyelő választópolgár számára gyomorforgató látni, ami zajlik.

Az elmúlt évek pótcselekvései miatt hiteltelenné vált Most és MKP a belőlük élő oligarchák nyomására kénytelenek voltak újrakezdeni a randizást.

Az ágyig még nem jutottak, és a csicskamédiájukból kiszivárgó információk alapján jelenleg úgy tűnik, nem is lesz összefekvés.

Hírdetés

A fő probléma természetesen teljesen máshol van, mint amit ők próbálnak eladni nekünk. Előbb az MKP rendelt meg egy felmérést a hozzá közel álló, de a vegyespártot is anyagilag kihasználó Fórum Intézettől. Ebből kijött amit akartak, hogy összefogásra van szükség. A felmérés hitelessége egy anyagilag többszörösen függő intézettől természetesen kérdések egész sokaságát veti fel.

A Most és az MKP azon veszekszik, hogy melyikük felmérése manipulált jobban

Aztán a Most is rendelt egy másikat a Focusnál, mely kihozta ennek ellenkezőjét: azaz, hogy a magyarok többsége elutasítja az összefogást.

Azóta mindkét fél saját oldalán próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlan, hülyítve a választót. Őry Péter mintha nem is a tárgyalóasztalnál ülne, blogban teoretizál, a Penta kezében levő, a Most-Híddal összejátszó Új Szó lakájfirkásza pedig azt próbálja beadni, hogy a Mosttal lényegében minden rendben, és továbbra is ők a királyok.

Hogy mi zajlik és mi fog még zajlani, azt pontosan leírtuk több hónappal ezelőtt, az oligarchák kiszivárgott tervéről szóló cikkünkben.

Kiszivárgott az oligarchák terve: Íme, az EP-választások utáni felvidéki magyar “összefogás” receptje

Nagyon nagyon sajnáljuk, hogy igazunk lett.

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »