Hitelfelvétellel kezdi újabb mandátumát Nagybánya polgármestere

Hitelfelvétellel kezdi újabb mandátumát Nagybánya polgármestere

Bankkölcsön felvételére készül Cătălin Cherecheş, Nagybánya újraválasztott polgármestere, az elöljáró szerint ugyanis csak így tudják megvalósítani a város fejlesztését szolgáló uniós projekteket.
A Koalíció Máramarosért pártszövetség színeiben újabb mandátumot nyert elöljáró az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a 130 millió lejes kölcsönből a már elnyert uniós projektekhez biztosítanák a társfinanszírozást, és előkészítenék az újabb EU-s pályázatokat. Mint mondta,

a vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projektek többnyire a városi infrastruktúra fejlesztésére vonatkoznak, de szociális lakásokat is építenek az uniós pénzből, illetve közműhálózatokat korszerűsítenek.

Hírdetés

A hitel felvételét még a régi képviselő-testület hagyta jóvá. A hírügynökség beszámolója szerint a nagybányai önkormányzatnak már van három bankhitele, egy 50 millió lej, egy 96,4 millió lej, egy pedig 76 millió lej értékű. A számítások szerint év végére a város eladósodottsága 4,96 százalékos lesz.

A több korrupciós ügyben is vádolt Cătălin Cherecheş szeptember végén a szavazatok 41,54 százalékával lett újra Nagybánya polgármestere.

A szabadszájúságáról ismert politikus tíz éve, 2011-ben költözött be a megyeszékhely polgármesteri hivatalába, melynek élén eddig két teljes és egy fél mandátumot töltött.

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »