HírTV – Kirúgták Veiszer Alindát, és további műsorok is megszűnnek

HírTV – Kirúgták Veiszer Alindát, és további műsorok is megszűnnek

Tegnap jött a hír, hogy a Simicska-portfólióhoz tartozó HírTV-nél megkezdődött a már belengetett tömeges leépítés. Ennek hétfőn máris volt két ismertebb “áldozata”: a műsorvezető/riporter Szöllősi Györgyi, valamint a belpolitikai főszerkesztő D. Bányász Gergő.

Lapunk azt is megírta, hogy az egész azzal kezdődött, hogy a múlt héten kirúgták Pauwlik László vezérigazgató-helyettest.

A kreativ.hu úgy értesült, hogy a Lapzárta és a Newsroom című hírháttér-műsorok biztosan meg fognak szűnni, míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni. Illetve arról is írnak, hogy Kálmán Olga Egyenesen című műsora, valamint Csintalan Sándor betelefonálós műsora több adásidőt fog kapni

Az Index viszont már arról számolt be, hogy Veiszer Alindát is kirúgták a HírTV-től. Az újságíró az Alinda című műsorában jobbára a művészvilágból, a kulturális, vagy épp a tudományos életből érkeztek vendégek.

Hírdetés

Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet”

– mondta az Indexnek a műsorvezető. Hozzátette: egy kicsit azért meglepődött, mert az Alinda nézettsége folyamatosan nőtt, “ekkora sikert kultúrában még sehol nem tudtam elérni”. De gazdasági okokra hivatkozva május végével távoznia kell a csatornától, addig megy még a műsora.

A portál egyébként úgy tudja, hogy a fenti újságírókon túl M. Kiss Csabát és Pataky Enikőt is elbocsátották.

A 283 főt alkalmazó HírTV-nél 37-38 embert érint a leépítés.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »