Hirtelen kórházba került Cseh László

Hirtelen kórházba került Cseh László

Múlt hétfőn kibírhatatlan hasi fájdalmai voltak, és meg kellett operálni a BVSC klasszisát. Már lábadozik, de még nem edzhet a kétszeres világbajnok, hatszoros olimpiai érmes úszó.

Tavalyi nehézségei után újabb megpróbáltatáson van túl Cseh László: a hatszoros olimpiai érmes úszónak – vakbélműtétje miatt – a múlt héten néhány napot kórházban kellett töltenie. A BVSC világbajnoka az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban elmondta, hogy már visszavágyik a medencébe, és nem adja fel a céljait.

„Múlt hét hétfőn

volt egy vakbélműtétem, azóta próbálok gyógyulni, erőt gyűjteni,

hogy hamarosan újrakezdhessem az edzéseket” – fogalmazott Cseh László.

Fájdalmai jelentkezése előtt azt hitte, egyszerű gyomorrontásról vagy valami hasonlóról lehet szó – alig egy héttel azután, hogy az ünnepek után újra edzésbe állt -, aztán viszont be is lázasodott, orvosi javaslatra pedig azonnal kórházba ment, a múlt hétfői operáció után szerdán mehetett haza.

Ezt a nehézséget azért nem élte meg olyan súlyosnak, hisz kivédhetetlen volt – nem úgy, mint egy gördeszkázás vagy egy sziklamászás utáni sérülés -, de arra ezúttal külön figyelni fog, hogy ne „ész nélkül” álljon újra munkába, nehogy emiatt legyen valami baj később.

Hírdetés

Egy varratszedésre még vár, csütörtökön pedig konzultál orvosával a továbbiakról, de nagyon örülne, ha január utolsó hetében már a vízben lehetne, ám a seb komoly dolog: fertőzés vagy felszakadás is fenyegetheti.

„Ha visszatérek a medencébe, biztos, hogy az alap állóképesség visszaszerzésén fogok fáradozni” – tervezgetett Cseh László.

A 2020-as év nehézségeire azonban még külön kitért:

mentális szakember segítségét kérte a félbeszakadt országos bajnokság kapcsán is, akihez azóta is jár.

„Úgy érzem, sikerült kicsit jobban elhelyeznem magam térben. A betegség miatt megint egy kicsit át kell alakítanom a felkészülésemet, de remélem, ha fejben erős tudok lenni, sokkal könnyebb lesz minden” – fogalmazott.

A tűz „még megvan benne”, szeretne menni előre, a vakbélműtét sem arra terelte, hogy abbahagyja az úszást, napok óta benne motoszkál az érzés, hogy „mozognia kell”.

A teljes beszélgetést csütörtökön este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »