Hírsaláta

Hírsaláta

OLTÓKÖZPONTOK AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBEN. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter kijelentette, hogy amennyiben van rá érdeklődés, ősztől az egészségügyi intézményekben is lehet majd oltóközpontokat nyitni a koronavírus elleni vakcina beadására.

Tegnap tartott sajtótájékoztatóján a miniszter rámutatott, a tárca jogszabálytervezetekkel fog előállni, amelyek lehetővé teszik bármely egészségügyi intézménynek, hogy oltóközpontot szervezzen, és ne csak a háziorvosi rendelőkre háruljon ez a feladat. Véleménye szerint erre szükség lesz, ha az új vakcinák megjelenésével ősszel nőni fog az érdeklődés az oltás iránt, fontos lesz, hogy az emberekhez elérhető közelségben legyenek oltóközpontok. Leszögezte azonban, hogy jó lenne, ha a háziorvosok legalább a hozzájuk tartozó pácienseknek beadnák az oltást. (Agerpres)

Hírdetés

SPÓROL AZ ARADI ÖNKORMÁNYZAT. A közvilágítás két órával történő lerövidítéséről döntött az aradi városvezetés, az Európai Bizottságnak az orosz–ukrán háború miatti energiatakarékossági ajánlásához igazodva, holott azt az Európai Parlament még nem fogadta el. Lazăr Faur nemzeti liberális párti (PNL) alpolgármester elmondta: este egy órával később kapcsolják fel, hajnalban pedig egy órával korábban kapcsolják le az utcai fényeket, emellett pedig a villanyrendőröket – amelyek éjszaka csak sárga fénnyel villogtak – teljesen leállítják éjjelre. „Már ezzel tíz százalékát megtakarítjuk a város villamosenergia-fogyasztásának. Egyelőre más intézkedést nem kell hoznunk, de már tárgyaltunk arról, hogy mit teszünk télen, amikor az áramfelhasználás elkerülhetetlenül megnő” – mondta az elöljáró. (Maszol)

A BÖLÉNY AZ Ő MEDVÉJÜK. Nyolc évvel ezelőtt kezdődött el Moldva tülkösszarvú címerállatának a visszavadítása a WWF Románia és a Rewilding Europe természetvédelmi szervezetek kezdeményezésére, ami a kezdetektől üdvözlendő kezdeményezés volt, Krassó-Szörény megyében azonban már nem mindenki örül a bölények jelenlétének. Leginkább az ohábai lakókat idegesítik a bölények, akik a napokban többször is hívták az 112-t, miután az állatcsordák meglátogatták a gyümölcsösüket. Végül a csendőrség hajtotta el hangjelzésekkel a nagy testű növényevőket. (Főtér)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »