Hírsaláta

Hírsaláta

VILLÁM SÚJTOTTA AGYON. Meghalt szombaton egy külföldi turista a Bucsecs-hegységben, miután villámcsapás érte – közölte a buşteni-i hegyimentő-szolgálat.

A turista egy 20 tagú csoporttal túrázott, amikor a Bucşoi-gerincen utolérte őket a vihar. Előbb a csoport mellé csapott le a villám, aztán belecsapott a külföldi turistába. Egy mentőcsapat azonnal a helyszínre sietett, de nem sikerült megmenteniük a külföldi állampolgár életét, vélhetően azonnal meghalt. (Agerpres)

Hírdetés

CIPŐ HELYETT MIGRÁNSOK. Egyetlen kamionban 75 bevándorlót találtak a hatóságok péntek hajnalban a román–magyar határon – számolt be a határrendészet. A román rendszámú, román sofőr által vezetett kamion péntek hajnali fél négykor jelentkezett Romániából való kilépésre a Nagylak 2 – Csanádpalota határátkelőhelyen. Az iratok szerint a gépkocsi cipőket szállított Romániából Olaszországba. A határrendészek kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a gépkocsit, amelynek rakodóteréből 75 Magyarországra szökni próbáló személy került elő. A bevándorlók bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és azt nyilatkozták, hogy a schengeni övezet országaiba szerettek volna jutni. Egy nappal korábban ugyanott egy román és egy bolgár kamion rakodóterében próbált összesen 57 bevándorló Magyarországra szökni. Az iratok szerint a járművek Olaszországba és Franciaországba szállítottak cipőket, szaniterárut és préselt lemezeket. (MTI)

MEDVEBOCS A STRANDON. A csendőrök közbelépésére volt szükség pénteken Maroshévízen, miután egy medvebocs bement a Bánffy-strand területére, a kerítésen kívül pedig ott volt az anyamedve is. A létesítmény adminisztrátora segítséget kért a 112-es segélyhívószámon, de mire a csendőrök kiérkeztek a helyszínre, a bocs és az anyamedve visszament az erdőbe. Amikor az eset történt, többen tartózkodtak a strandon és annak környékén is. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »