Hírsaláta

Hírsaláta

FIGYELJÜNK ARRA, HOL FIZETÜNK. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) arra hívta fel a figyelmet, hogy létezik egy olyan internetes portál, amely nem jogosult az útdíj beszedésére, nevezetesen a digitale-vignette-online.ro.

A CNAIR arra kéri a felhasználókat, hogy kizárólag a hivatalos szolgáltatóknál fizessék ki az útdíjat. Ezek elérhetősége megtalálható a cnadnr.ro vagy az erovi­nieta.ro honlapon. Mint közölték, a digitale-vignette-online.ro oldalon történő fizetéskor a felhasználók az útdíj tényleges árának közel 200 százalékát kitevő többletköltséget fizetnek. Míg a CNAIR által engedélyezett internetes portálokon egy személygépkocsi 7 napos matricájáért 3 eurónak megfelelő összeget fizet – ez a törvényesen meghatározott díjszabásnak megfelelő –, addig a digitale-vignette-online.ro portálon 8,90 euró a fizetendő összeg, ebből 5,90 euró a „szolgáltatási díj”. (Agerpres)

Hírdetés

ELŐZETESBEN MARAD. Harmincnapos előzetes letartóztatásban marad Boné Ferenc, akit a marosvásárhelyi Molnár Beáta meg­gyilkolásával vádolnak. A Kolozs Megyei Ügyészség sajtóosztálya tegnap közölte, hogy az előzetes letartóztatás július 25-ig érvényes. A meghosszabbításról szóló végzést június 22-én hozta meg a vádhatóság. A férfit május 25-én este fogták el lakossági bejelentés nyomán Nagyváradon egy használaton kívüli tehervagonban. Az ügyészek ki is hallgatták a 43 éves aradi származású, volt egyetemi tanárt, aki beismerte tettét, ami után vád alá helyezték és előzetes letartóztatásba került. A nyomozók szerint Molnár Beáta május 21-én egy Kolozs megyei hegyi falvakat is érintő autós túrára ment, útközben a vádlott fizikailag bántalmazta és megfojtotta. (Maszol/Marosvásárhelyi Rádió)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »