Hírsaláta

Hírsaláta

TÖRÖK VÁLLALAT ÉPÍTI A KOLOZSVÁRI METRÓT. A török Gülermak cég vezette társulás nyerte a kolozsvári metró tervezésére és építésére kiírt közbeszerzést – jelentette be tegnap Emil Boc polgármester.

Kolozsvár elöljárója – aki évek óta szorgalmazza a metró megépítését, megoldásként a zsúfolt közlekedésre – tegnap közösségi oldalán ismertette a közbeszerzés eredményét, miután az a közbeszerzések elektronikus portálján (SEAP) is megjelent. A török cég árajánlatára a maximális pontszámot kapta: áfa nélkül 9,059 milliárd lejből kész megtervezni és megépíteni a metróvonalat. A Gülermak a legnagyobb török építőipari társaság, 1958-ban történt megalapítása óta Törökország mellett Lengyelországban, Svédországban, Indiában és az Egyesült Arab Emirátusokban valósított meg nagy infrastrukturális projekteket. (MTI)

Hírdetés

FEJLESZTENÉK AZ EGÉSZSÉGÜGYI INFRASTRUKTÚRÁT. Döntő házként szavazta meg tegnap a képviselőház az egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséért felelős országos ügynökség (ANDIS) megalapítását előíró törvényt. A jogszabály leszögezi, hogy az ANDIS az egészségügyi minisztérium alárendeltségében és annak finanszírozásával működik majd, feladata az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése a kiemelkedően jelentős egészségügyi infrastrukturális beruházások előkészítése, gyakorlatba ültetése és kivitelezése révén. Az új intézmény átveszi a regionális kórházak létesítését felügyelő igazgatóság struktúráit és személyzetét is. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »