Hírsaláta

Hírsaláta

BÍRSÁG A LIDL-NEK. Több mint hétmillió lejre büntette az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság a Lidl üzletlánc több üzletét, 38-nak a tevékenységét pedig felfüggesztette a hiányosságok kijavításáig.

Év elejétől országszerte 307 ellenőrzést végeztek a Lidl szupermarketekben, ezek nyomán 481 bírságot róttak ki 7,3 millió lej értékben, 133 esetben figyelmeztettek, és kivontak a forgalomból összesen 125 000 lej értékű árut. Ugyanakkor elrendelték 38 Lidl üzlet tevékenységének felfüggesztését a hiányosságok kijavításáig. Ezek Bukarestben, valamint Arad, Brassó, Fehér, Maros, Bihar, Szatmár, Szilágy, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Hunyad, Neamţ, Iaşi, Konstanca, Olt, Dolj, Prahova és Ilfov megyében találhatók. Egyik bákói üzletet hat hónapra bezáratták. Az ellenőrzött üzleteknél a hibák közül a lejárt szavatosság volt a legjellemzőbb. (Agerpres)

Hírdetés

ÚJABB TÁMADÁS. Súlyos állapotban szállítottak kórházba tegnap egy tízéves kisfiút, miután kutyák támadtak rá egy botoşani-i utcán. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Delia Nenişcu szerint az út szélén talált rá a sérült gyermekre egy járókelő, mint kiderült, három kutya támadott rá. A kisfiút előbb a boto­şani-i kórházba vitték, majd átszállították a iaşi-i gyermekkórházba. Az egészségügyi intézmény menedzsere, Alina Belu szerint a gyermek állapota válságos, az arcán, a nyakán és a mellkasán sérült meg. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »