Hírhedt hekkercsoport tagját fogták el Belgrádban

Hírhedt hekkercsoport tagját fogták el Belgrádban

Az FBI által is keresett hekkert fogott el szerdán a szerbiai rendőrség. A gyanú szerint a férfi tagja a The Dark Overlord nevű hekkercsoportnak.

A szerb rendőrség tájékoztatása szerint egy körözött férfit fogtak el az FBI nemzetközi akciója során, amelynek a célja a hekkercsoport felgöngyölítése volt. A gyanú szerint a hekker illegálisan fért hozzá védett adatokhoz, majd az ott talált információkat zsarolásra használta.

A The Dark Overlordhoz tartozó hekkerek 2016 júniusa óta engedély nélkül fértek hozzá számítógép-hálózatokhoz és legalább ötven ember személyes adataihoz, információkat és érzékeny adatokat loptak amerikai állampolgároktól.

A hekkerek több mint 275 ezer dollárnak megfelelő összeget zsaroltak ki az áldozatoktól, akik bitcoinban fizettek.

A hekkercsoport tavaly októberben azt állította, hogy feltörte egy londoni plasztikai sebészeti klinika adatbázisát, és bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza a brit királyi család ott kezelt tagjainak névsorát. A hekkerek először tavaly nyáron hívták fel magukra a figyelmet, amikor ellopták, majd torrentoldalakon megosztatták a Netflix sikersorozatának, az Orange is the New Blacknek az új évadát.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »