HÍRFOLYAM: Újabb 10 esetben igazolták a fertőzést

Ma is jelentkezik lassan szokássá váló hírfolyamunk a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekkel. Tartsanak velünk

Moszkvában szombattól lehúzzák a rolót a kávézók és az éttermek. A korlátozás egyelőre 7 napig szól, érint minden boltot is, amely nem élelmiszert, gyógyszert vagy tisztálkodási szereket árul. A templomokat egyelőre nem zárják be.

Tegnap 291 új fertőzöttet találtak, ezzel a betegek száma 1775-re nőtt. A koronavírusban eddig hatan haltak meg. (Denník N)

A “kedvesség” persze nem a cigarettázásnak szól, hanem az arcmaszk hiányának. (Denník.cz)

Hírdetés

A frissen kinevezett oktatási miniszter egy, a Denník N-nek adott interjúban kijelentette, nem szeretne “újra örömet okozni az érettségizőknek”, de elképzelhető és a tárca is számol vele, hogy csak szeptemberben folytatódna a tanítás, ez esetben pedig az érettségi vizsgákra is csak szeptemberben kerülne sor.

A pozsonyi kramárei kórház (Ladislav Dérer kórház) infektológiai osztályán fogják kezelni a koronavírussal fertőzött betegeket – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője. A ország legnagyobb kórházának ezt a szárnyát a geriátriai részleg épületével kibővítik. „Azokat a betegeket, akiket jelenleg a kramárei kórház geriátriai klinikáján ápolnak, fokozatosan átszállítják más kórházakba, ahol teljes ellátásban részesülnek” – közölte Kliská.

A kórház egy szárnyát azoknak a betegeknek a fogadására készítik elő, akiknél beigazolódott a COVID-19 fertőzés, és sürgős orvosi ellátásra van szükségük. Azokat a betegeket, akiket jelenleg ebben az épületben kezelnek, fokozatosan szintén más kórházakba szállítjuk át – mondta Kliská. Ha szükség lesz rá, külön tüdőgyógyászati pavilont alakítanak ki a ružinovi kórházban.

„Fokozatosan előkészítjük a helyiségeket, lélegeztetőgépeket telepítünk, feltérképezzük a műszaki hátteret. Minden megteszünk a betegek és az egészségügyi személyzet biztonságáért, és azért, hogy megakadályozzuk a fertőzés terjedését”- tette hozzá Kliská. A szóvivő elmondta, felkészülnek a helyzetre, és az egészségügyi minisztériummal együttműködve minden szükséges lépést megtesznek, hogy továbbra is megfelelő orvosi ellátást nyújtsanak minden betegnek. (TASR)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »