Hipergyorsan gazdagodik a felcsúti polgármester

Hipergyorsan gazdagodik a felcsúti polgármester

A Búzakalász 66 és az Aranykorona Zrt. ugyan kevésbé, de a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a CLH Klímaszerviz Kft. rendkívül jól teljesít.

Egy év alatt csaknem a duplájára nőtt a Mészáros Lőrinchez közvetve vagy közvetlenül tartozó cégek nettó árbevétele – közölte a Népszabadság. A céges érdekeltségek beszámolójából kiderült, hogy a nyereség mintegy a háromszorosára emelkedett tavaly, és ötmilliárdos adózott eredmény jött össze.

Három és fél milliárdos osztalék

A Mészáros és Mészáros Kft. forgalma megkétszereződött. A húszmilliárdos nettó árbevétel mellé 3,7 milliárdnyi adózott eredmény jött, így Mészáros, illetve tulajdonostárs felesége 3,5 milliárd forintot vett ki osztalékként. A jövő miatt sem aggódhat a Népszabadság szerint a Mészáros és Mészáros Kft.: Szilvásváradon lovardát és lovaspályát épít, Gönyünél kikötőt fejleszt, illetve konzorciumtársaival közösen újítja fel a dél-balatoni vasútvonal Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy közti szakaszát is.

Az agrárvonal nem teljesít jobban

Az R-Kord Építőipari Kft. villamos berendezések gyártásával foglalkozik, ennek szintén csaknem a teljes profitját, 750 millió forintot sikerült osztalékként felvenni. A lap azt írja, Mészáros tavaly bukkant fel két klímaszereléssel foglalkozó cégnél is, a CLH Klímaszerviz Kft. és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. összárbevétele pedig megközelítette a kilencmilliárd forintot.

A Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft., a Bakony Hús Kft. és az Aranykorona Zrt. összárbevétele ugyanakkor egymilliárddal kevesebb volt az egy évvel korábbinál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »