Hintóval vitték a minisztériumba a petíciót

Hintóval vitték a minisztériumba a petíciót

Huszárokkal és lovas hintóval vitték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba azt a petíciót, amelyben 30 ezren követelik, hogy ne tiltsák be Magyarországon az Ubert.

A cég képviselője szerint 150 taxis tartja sakkban a politikai döntéshozókat, miközben 150 ezren használják a fuvarszervező cég internetes vagy mobiltelefonos alkalmazását. A szolgáltatás betiltás helyett új szabályok bevezetését javasolják a minisztériumnak. A cég képviselője hangsúlyozta, hogy valamennyi sofőrjük személyszállítási engedéllyel és vizsgáztatott gépkocsikkal rendelkezik és adót fizetnek.

„Konkrétan az adózás terén és az engedélyek terén fordultunk javaslatokkal a minisztériumhoz. Bevezettük többek között azt, hogy ma minden olyan sofőr, aki az Uber rendszerét használja, vállalkozói adószámmal kell, hogy rendelkezzen, illetve minden egyes budapesti uberes út után egy elektronikus számla kerül kiállításra, ami tartalmilag, formailag teljes egészében megfelel a NAV kéréseinek, előírásainak” – közölte Fekete Zoltán operatív igazgató.

Korábban egész oldalas, fekete hátterű újsághirdetésben kért támogatást a felhasználóktól az Uber. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »