Hillary Clinton bizalmas információkat adhatott át vejének- no persze, hogy sáros az ügyben a Goldman Sachs is

A demokraták várható elnökjelöltje külügyminiszterként bizalmas információkat adhatott tovább rokonának, aki üzletemberként igyekezett hasznosítani a görögök európai uniós pénzügyi mentőcsomagjára vonatkozó bennfentes adatokat. Ez derül ki Hillary Clinton most nyilvánosságra került újabb elektronikus levelezéséből.

Magyar Menedék - Badiny

Azonban hiába volt a bizalmas információ, a Clinton-házaspár veje, Marc Mezvinsky a vélelmezett “anyósi segítség” ellenére is megbukott az üzlettel.

2012-ben Marc Mezvinsky – Chelsea Clinton férje – 325 millió dollár értékben offshore tőkealapokat hozott létre Eaglevale Partners néven, a Goldman Sachs beruházási bank segítségével (A Goldman Sachsnak volt korábban az elnök-vezérigazgatója Hank Paulson, aki később Bush elnök pénzügyminisztere lett, s nemrégiben állítólagos republikánus létére Hillary Clinton elnökjelöltsége mellett tette le a voksát.)

Mezvinsky, valószínűleg a Hillary Clintontól érkező információknak köszönhetően is, dollármilliókat tett arra, hogy az Európai Unió pénzügyi csomagjával megmentett görög bankrendszer “felpumpálja” a darvadozó görög kötvények értékét is. Nem így lett, és Mezvinsky elbukta a pénzeket: egyik alapja, amely kizárólag a görög adósságra épített, csaknem mindent elveszített.

Hillary Clinton 2013-ban megvált a külügyminisztériumtól, hogy előkészítse elnökjelöltségi kampányát. A most nyilvánosságra került elektronikus leveleiből azonban kiderül, hogy még 2012-ben ő és a Clinton Alapítvány tanácsadója – Clintonék bizalmasa – Sidney Blumenthal titkosított információkat osztott meg arról, hogy mit gondol a német vezetés a görög mentőcsomag kilátásairól.

Hillary bizalmas külügyi információkat osztott meg erről a férjével, Bill Clintonnal is, éppen egy időben azzal, amikor a vejük létrehozta a görög kötvényekre “játszó” offshore tőkealapot. Nyilvánosságra került az az e-mail is, amelyben Gary Gensler, a nyílt és átlátható piacokért felelős Commodity Futures Trading Bizottság (CFTC)vezetője arról értesíti Hillary Clintont, hogy az Európai Központi Bank mentőcsomagja nyomán “megváltozik a piaci hangulat” a görög kötvényeket illetően.

Az Eaglevale nem kívánta kommmentálni a történetet, Hillary Clinton kampánya pedig nem válaszolt a sajtó megkeresésére. Az Eaglevale-ről egyébként tudni lehet, hogy a politikailag változékony helyzetekből próbál profitálni. A Goldman Schsról pedig bizonyítottan kiderült, hogy manipulálta a görög adósság értékét, Görögország hátrányára.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »