Hihetetlen meccsen legyőztük Fehéroroszországot!

Hihetetlen meccsen legyőztük Fehéroroszországot!

1939 óta először nyert a magyar hokiválogatott elitvébén – 5-2-re vertük meg a fehéroroszokat. Még mindig nem biztos, hogy az A csoportban maradunk.

Előzetesen azt tudtuk a fehéroroszokról, hogy 18 KHL-es hokisuk van a keretben, képesek szép játékra, de ha nem megy nekik, agresszívvé válnak. Nos, ebből a szempontból minket sem kellett félteni, ismét agresszív hokit játszott a magyar csapat, ráadásul most ki tudta használni az ellenfél hibáit. Az első gólunknál egy védő hibázott a sarokban, így került Kógerhez, majd Nagy Gergőhoz, aki értékesítette a helyzetet. A második találatunknál Vas János lövésébe ért bele egy fehérorosz, így pattanhatott be a kapuba.

Andrew Sarauer ünnepli Vas János gólját a Fehéroroszország elleni meccsen az A csoportos jégkorong-világbajnokságon Szentpéterváron, 2016. május 14-én Fotó: ALEXANDER NEMENOV / Europress/AFP

A második játékrészben a vb legjobb harmadát produkálta a magyar hokiválogatott, kétszer annyit kapura lőve, mint az ellenfél. Ugyan a játékrész elején egyenlített Fehéroroszország, ismét sikerült kihasználni a hibáikat. Előbb Sebők Balázs lépett meg és szerzett gyönyörű gólt, majd Galló Vilmos a korongszerzést követően bevágta a csapat negyedik találatát. A fehéroroszok szétestek, levitték a kapusukat, aki le sem ült a kispadra, hanem beviharzott az öltözőbe. A játékrész végén Yevenko vesztette el a fejét és fejbe vágta ütővel Bartalis Istvánt, akinek fröcsögött a vére a jégre. A harmadik harmadot kettős emberelőnnyel kezdhetjük.

Bartalis visszatért a harmadik harmadra, amelynek végére a fehéroroszok is összeálltak, de a masszívan védekező magyar csapat eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó percre emberelőnybe kerültek, ráadásul levitték a kapust is, így két emberrel voltak többen, mint Rajna Miklósék. Ám Vas János kiemelte a pakkot, amely – akárcsak Szirányi tavalyi, krakkói emelése – szép lassan becsorgott az ellenfél kapujába, így 5-2-re legyőztük Fehéroroszországot!

Utoljára 1939-ben nyertünk elitvébén, akkor Belgiumot gyűrtük le. A modern időkben 2009-ben jártunk A csoportos világbajnokságon, akkor pontot sem szereztünk, most egyből hármat is. Az öröm nagy, de a bennmaradásért még tenni kell. A saját kezünkben van a sorsunk: ha legyőzzük Németországot hétfőn, biztosan A csoportosok leszünk jövőre is. Ha nem, akkor kedden Franciaországnak kell drukkolnunk. Ha ők legyőzik a fehéroroszokat, Rich Chernomaz csapata marad az elitben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »