Hihetetlen büntetés a vb-t nyert kárpátaljai focistáknak: Kitiltották őket Ukrajnából – hivatalos

Hihetetlen büntetés a vb-t nyert kárpátaljai focistáknak: Kitiltották őket Ukrajnából – hivatalos

Megszületett a végleges döntés az úgynevezett Conifa-világbajnokságon történtek után: 14 játékost tiltottak ki Ukrajnából, többek között a kilencszeres válogatott Sándor Györgyöt is, akit így a sporttól is eltiltottak.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nyár elején óriási botrány kezdett kibontakozni azután, hogy Kárpátalja megnyerte a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek (CONIFA) világbajnokságát. Június elején az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov ugyanis szeparatista cselekedetek miatt eljárást kezdeményezett. A tornát szervező CONIFÁ-t (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetségét) már értesítette is a vizsgálatról az Ukrán Labdarúgó Szövetség.

Az ukrinform.ua az ukrán állami közmédiára hivatkozva azt írja, a héten megszületett a végleges döntés az ügyben.

AZ UKRÁN LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG ELLENŐRZŐ- ÉS FEGYELMI BIZOTTSÁGÁNAK DÖNTÉSE ÉRTELMÉBEN A JÚNIUSI TORNÁN RÉSZT VEVŐ 14 JÁTÉKOS – TÖBBEK KÖZÖTT A VIDEOTONBAN ÉS AZ ÚJPESTBEN PÁLYAFUTÁSA SORÁN MEGFORDULÓ 9-SZERES VÁLOGATOTT SÁNDOR GYÖRGY – SOHA TÖBBET NEM FOCIZHAT UKRAJNÁBAN, VALAMINT A SPORTHOZ KÖTHETŐ ADMINISZTRATÍV MUNKÁT SEM VÉGEZHET.

Hírdetés

A csapat útját szervezők és a csapatban levő magyar állampolgárokat örökre kitiltják Ukrajna területéről.

Az ukrán szövetség alelnöke, Vadim Kostyucsenko azzal indokolta a döntést, hogy a kárpátaljai csapat részvétele a COINFA-világbajnokságon rontotta az Ukrán Labdarúgó Szövetség hírnevét.

csakfoci.hu

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »