Hihetetlen Brazil Nagydíj, Gasly a dobogón, a két Ferrari egymással ütközött, Hamilton kiforgatta Albont

Hihetetlen Brazil Nagydíj, Gasly a dobogón, a két Ferrari egymással ütközött, Hamilton kiforgatta Albont

A Brazil Nagydíj rajtjánál Lewis Hamilton kívülről megelőzte Sebastian Vettelt, Max Verstappen maradt az élen. A 8. körben ütközött Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen, utóbbi megforgott, az ausztrál öt másodperces büntetést kapott. Charles Leclerc a 10. körre ért fel a hatodik helyre.

Az élmezőnyben főleg stratégiai csata zajlott, Leclerc és Bottas is befürdött a kemény keverékekkel, Hamilton a boxban átugrotta Verstappent, de a holland a pályán visszaszerezte a pozíciót.

Az 52. körben Valtteri Bottas alatt elfüstölt a motor, vagy annak valamelyik komponense, a finn félreállt, a Safety Cart a pályára küldték.

Verstappen és Leclerc is a kerékcsere mellett döntött, lágy papucsokat kaptak, Vettel és Albon eleve azon volt, egyedül Hamilton maradt közepeseken az élen.

Az SC-szakasz után a világbajnok csinált egy kamurajtot, de végül ő jött ki rosszul a történetből: Verstappen az első kanyarban kívülről megelőzte, mögöttük Albon mutatott be hasonló manővert Vettellel szemben a harmadik helyért.

Hírdetés

A 66. körben jött a dráma: Leclerc meglepte Vettelt, megelőzte, a német egyből próbált visszajönni, az egyenesben melléért és ráhúzta az autót a monacóira, a vége: mindkettő Ferrari defektet kapott. Első ránézésre azt mondjuk, hogy Vettel hibázott, indokolatlan volt a mozdulat befele.

Újra pályára küldték az SC-t, Hamilton bejött új gumikért, három körrel a vége előtt Verstappen, Albon, Gasly volt a sorrend. 

Az újraindításnál Hamilton azonnal elment Gasly mellett és támadni kezdte Albont, végül Hamilton kiforgatta a Red Bull pilótáját.

Gasly visszaelőzte a világbajnokot, a befutóra gyakorlatialg gyorsulási versenyben érkeztek, a Mercedes nem tudta lenyomni a Toro Rosso-Hondát, Gasly életében először dobogós az F1-ben.

Ha Hamiltont megbüntetik az Albon elleni manőveréért, Carlos Sainz is megszerezheti élete első dobogóját.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »