Hidvéghi: Ausztráliában is érdeklődnek a magyar migrációs politika iránt

Brüsszel elhibázott migrációs politikájával szemben Magyarország világossá tette: megvédjük a határainkat, mert az tűrhetetlen, hogy valaki illegálisan lépjen az országunk területére. Az EU döntéshozói nem veszik komolyan a határellenőrzést, ami egyszerre bátorítja az útnak induló migránsokat, az embercsempészeket és az NGO-kat – szögezte le Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő a Ticker News ausztrál hírcsatornának adott interjújában.

„Brüsszel hibája, hogy nem állt le az illegális migráció. Az EU ugyanis a létező legrosszabb üzenetet küldi azzal, hogy nem veszi szigorúan a határellenőrzést, ami egyszerre bátorítja az útnak induló migránsokat, a belőlük gazdagodó embercsempészeket és az ezekkel együttműködő NGO-kat. Magyarország ezzel szemben világossá tette: megvédjük a határainkat, mert az tűrhetetlen, hogy valaki illegálisan lépjen az országunk területére” – írta a Facebook-oldalára kiposztolt videó kíséretében Hidvéghi Balázs. A Fidesz EP-képviselőjével ezúttal a Ticker News ausztrál hírcsatorna készített interjút a bevándorlással kapcsolatosan.

A melbourne-i székhelyű hírcsatornának adott interjújában Hidvéghi álhírnek nevezte a riporter felvetését, miszerint Magyarország elutasítana bárkit, aki menedékkérelmet szeretne hozzánk benyújtani.

Hírdetés

„Amihez mi ragaszkodunk, az az, hogy az Európai Unió, a mi esetünkben Magyarország területére illegálisan, a szabályokat és a törvényeket megszegve belépni egyszerűen nem lehet. Ezt nem fogjuk eltűrni!” – hangsúlyozta a politikus. A riporter arra várt választ, hogy mivel indokolja Magyarország azoknak a menedékkérőknek az elutasítását, „akik csak biztonságos életet akarnak biztosítani maguknak?”

Hidvéghi rámutatott:„az illegális migráció pontosan azért folytatódik, mert az EU az elmúlt években rossz üzenetet küldött azzal, hogy nem sikerült visszaállítani a határellenőrzést. Mi azonban megtettük ezt. Mi azoknak az embereknek adunk menedéket, akiknek valóban joguk van hozzá. De azt is látni kell, hogy az érkezők nagy többsége nem tényleges menekült, hanem gazdasági bevándorló. És az egyszerűen nem lehetséges, hogy ők ilyen nagy számban és illegálisan érkezzenek hozzánk. ”

A magyar kormány emellett számos civil szervezettel szemben is kritikus álláspontot képvisel, ami nem véletlen, hiszen ezek valójában inkább politikai aktivista szervezetként működnek, és gyakran együttműködnek az embercsempészekkel, a bűnözőkkel, így erősítve az Európába irányuló migrációt – fűzte hozzá  képviselő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »